İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Anna Turay Radyo Foreks´in Sorularını Yanıtladı

Gazeteci-yazar ve halkla ilişkiler uzmanı Anna Turay, 18 Ekim 2002 Cuma akşamı Radyo Foreks haber spikerinin sorularını yanıtlayarak, Türkiye Ermenileri’nin içte ve dışta aşırı unsurlar tarafından rahatsız edildiğini söyledi.

Patrikliğin ulusal ve uluslararası kamuoyuna yönelik duyurusuna açıklık getiren Turay, bazı partilerin mensuplarının seçim öncesi propagandalarında cemaate rahatsızlık veren azınlık karşıtı sert söylemlerde bulunduklarını ve bunun cemaatte rahatsızlık yarattığını söyledi. Ayrıca, bunların azınlıktaki vatandaşların haklarını çok gördüklerine dikkat çeken Turay, Ağustos ayında kabul edilen AB Uyum Yasası’nın azınlık vakıflarını ilgilendiren maddesinin azınlıkların bu konudaki sorunlarını çözüyormuş gibi lanse edildiğini belirtti. Turay bunun doğru olmadığını söyleyerek, “Yasa ve yönetmelik çıktı, ama uygulamayı imkansızlaştıran öylesine hükümler var ki, izin verildiği söylenen mal edinme hakkı pratikte kullanılamıyor. Örneğin, mal edinebilme Bakanlar Kurulu’nun kararına bağlanıyor. Prosedür çok fazla. Çok uzun bir süreç. İstenilen belgelerin teminine imkan ihtimal yok. O süreçlerden geçerek Bakanlar Kurulu’nun önüne kadar gitmesi, ve bu kadar yüklü siyasi ve ekonomik problemlerle boğuşan bir Bakanlar Kurulu’nun bu konulara zaman ayırabilmesi hiç mümkün gözükmüyor gibi” dedi.

Anna Turay açıklamasına şöyle devam etti: “İkincisi, yurtdışında bazı yeni gelişmeler oldu. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecini baltalamak isteyen bir takım çevreler, Türkiye Ermenilerinin yaşadıkları bazı sorunları kullanmak yoluna gittiler. AB parlamenterlerine bazı abartılı raporlar yolladılar. Bizim dışımızda, bizim adımızaymış gibi yapılan bu girişimi de kınamak istedik. Çünkü biz Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girişine büyük destek veriyoruz. Avrupa Birliği’ne girmenin, bu toplumun bir parçası olan cemaatimize de büyük faydalar sağlayacağı kanaatindeyiz. Kamuoyuna bunu açıklamak istedik” dedi.

 

Yorumlar kapatıldı.