İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: LEVON TER-PETROSYAN SEÇİMLERE KATILMIYOR

Rusya’nın ilk Devlet Başkanı Boris Yeltsin Ermenistan’a gerçekleştirdiği altı günlük ziyaret çerçevesinde Robert Koçaryan ile diğer resmi şahsiyetlerle görüşmelerde bulunmuş, sonrasında muhabirlerle kısa bir basın toplantısı gerçekleştirmiştir.

Yetsin basın toplantısında şunları dedi “Ben aktif politikaya dönmeyeceğim. Ben zaten kendi işimi gerçekleştirdim. Şimdi de bunu Vladimir Putin gidersin. Levon Ter-Petrosyan’la görüştüğümüzde bana Devlet Başkanlığı seçimlerinde adaylığını koymayacağını söyledi. Biz onunla bundan başka politik konuları ele almadık. Ailelerimiz hakkında ve şimdi nelerle ilgilendiğimizden konuştuk.

Robert Koçaryan ile çok samimi görüşmelerde bulunduk. Koçaryan’ı tek ciddi Devlet Başkanı adayı olarak görüyorum. Ermeni Halkının beni bu kadar sıcak karşılamasını doğrusu beklemiyordum. Ermenistan’da geçirdiğim her günün ayrı bir özelliği vardı ve hayatımın sonuna kadar da unutacağımı sanmıyorum. Benim Ermenistan’a yaptığım bu ziyaret, bugüne kadar dünyanın yaklaşık 50’ye yakın ülkesine yaptığım ziyeretlerin en sıcağıydı”.

Lilit Grigoryan

Yorumlar kapatıldı.