İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc: Yukarı Karabağ için ‘kapsamlı çözüm’ isteği

1 Ekim— Sözcü Vage Gabrielyan, Alivey’in hafta sonunda “Bakü-Nahcivan-Erivan demiryolunun açılması önerisini Erivan’ın reddettiği” şeklindeki açıklamasıyla ilgili, “Ermenistan’ın tavrı, sorunun bütün halde çözülmesi; konuların kapsamlı paketten ayrı ele alınmaması gerektiği şeklindedir” diye konuştu.

Ermenistan’ın sürekli olarak demiryolu hattı bağlantısının yeniden açılmasını önerdiğini, ancak bunun Azeriler tarafından geçmişte reddedildiğini ifade eden Gabrielyan, “Bu güven ortamının yeniden yaratılmasında önemli bir adım olacaktır” şeklinde konuştu.

ALİYEV: KOÇARYAN ÖNERİYİ REDDETTİ

Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev ise, demiryolunun açılması önerisine kendilerinin olumlu yaklaştığını ve bu çerçevede yapılacak imar çalışmaları için Azeri toprağı olan 4 bölgede halen süren Ermeni işgalinin sona erdirilmesi isteğini Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçaryan’a önerdiğini, ancak bu önerisinin reddedildiğini söylemişti.

Haydar Aliyev, Sederek’teki görüşmede öneriyi reddeden Koçaryan’ın, “Ermenistan’ın demiryoluna ihtiyacı yok. Azerbaycan Nahcivan ile demiryolu bağlantısı kurmak istiyorsa bunu Gürcistan üzerinden yapabilir” dediğini belirtmişti. Koçaryan’ın yanıtının kendisi için “sürpriz” olduğunu ifade eden Aliyev, tüm dünyanın, “Azerbaycan, Ermenistan’ı abluka altında tutuyor” şeklinde düşündüğüne dikkat çekmişti.

Aliyev ile Koçaryan’ın 7 Ekim’de Moldova’da yeniden biraraya gelmesi planlanıyor.

Yorumlar kapatıldı.