İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabah: Sezen´e neden karşı çıkayım

Sezen Aksu’nun konserinde eşi ve kızıyla temsil edilen 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Doğan, “Kanunların müsaade ettiği konsere Türk Silahlı Kuvvetleri tavır koymaz” dedi

Sezen Aksu’nun 30 Ağustos’ta verdiği konserin yankıları hala sürüyor. Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun konserine sahip çıkarak, “Tatbikattaydım, o yüzden konsere gidemedim. Burada olsaydım, o konsere mutlaka giderdim” dedi. Orgeneral Doğan, önceki akşam eşi ile birlikte katıldığı bir defilede, günlerce konuşulan bu konser hakkındaki görüşlerini ilk kez açıkladı. Orgeneral Doğan, Sezen Aksu’yu çok sevdiğini belirterek, “Türkiye’nin gündeminde bir çok mesele var. Böyle basit meselelerin gündeme gelmesi çok acı. Bunlar sorun olmamalı, bunları aşmalıyız. Kanunun müsaade ettiği bir konsere Türk Silahlı Kuvvetleri tavır koyar mı? Böyle bir şey olamaz. Ben, eşim ve kızım konsere gidebiliriz. Bunlar hiç sorun olmamalı” dedi.Esprili bir açıklama daha yapan Orgeneral Çetin Doğan, kendisinin de “hanımköylü” olduğunu belirterek, “Eşim Egeli, biz de doğal olarak hanımköylü oluyoruz. Sezen Aksu’yu biz ailece çok severiz. İzmir’de görev yaptığım zaman Sezen’in konseri olduğunda mutlaka gitmişizdir. En çok ‘Kalbim Ege’de kaldı’ adlı şarkısını çok severim. Bu şarkıyı Aksu’dan dinlerken çok duygulanırım” diye konuştu.

Laz, Çerkez, Kürt… Bu kültür zenginliği

Doğan Paşa’nın eşi Nilgün Doğan, Sezen Aksu’nun İstanbul’daki konserini muhteşem bulduğunu belirterek, “Türkiye, dünyada eşine az rastlanır bir kültür zenginliğine sahip. Laz, Çerkez, Kürt… Zengin bir kültür buluşması var. Herkes kendini bu bütünden soyutlamadığı sürece bu zenginlik, Türkiye bayrağı altında. Atalarımız bu ülke için kanlarını döktüler. Bu ülkenin tek bir bayrağı var, o da Türk Bayrağı” dedi.

“MEŞHUR OLMUŞSUN HANIM”

Bu arada Nilgün Doğan, konserde çekilen fotoğraflarının gazetelerde yayınlanmasının eşiyle arasında espri konusu olduğunu da anlattı. Eşini gazetelerde gören 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın yaklaşımı şu olmuş: “Hanım bak, meşhur olmuşsun. Gazetelerin manşetindesin…”

AKSU’YU TOLON PAŞA ELEŞTİRMİŞTİ

Sezen Aksu’nun, Kürtçe, Ermenice ve Yunanca şarkılar söylediği konserin 30 Ağustos’a denk gelmesine, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon sitem ederek “Böyle bir konser için bugünü mü buldular” demişti. Sezen Aksu da, konserinde, ” Bu topraklarda bütün sesler birarada olsun, birlikte şarkı söyleyelim istedik” sözleriyle karşılık vermişti.

Bayram KAYGUSUZ

Yorumlar kapatıldı.