İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Star: Vakif krizi pazartesi çözülecek

Bakanlar Kurulu’nun Pazartesi günkü toplantısında azınlık vakıflarıyla ilgili yönetmelik konusunda nihai karar verilecek.

Azınlık vakıflarının mülk edinmesine ilişkin yönetmelik konusunda ANAP yalnız kaldı. ANAP bu yönetmeliğin çıkması gerektiğini savunurken, MHP lideri Devlet Bahçeli, AB’ye verilen Ulusal Program’da vakıfların yer almadığını belirterek, yönetmeliği imzalamayacaklarını söyledi. MGK’dan da yönetmeliğe tepki gelmesi üzerine Başbakan Ecevit, azınlık vakıflarına ilişkin düzenlemeyi incelemeye aldırdı. Yönetmelik konusunda nihai kararın Pazartesi yapılacak Bakanlar Kurulu’nda verilmesi bekleniyor. MGK, yapılacak düzenlemenin Lozan’ın ruhunu koruması gerektiği fikrinde.

Kuzey Irak ve seçim resti

Bahçeli, dün 70. Dil Bayramı töreninde bir kez daha bu konuya değildi. ‘Bakanlar Kurulu’na gelse de imzalamayacağız’ dedi. Azınlık hükümeti ve Irak’ta olası Kürt devleti konusunda da açıklamalarda bulundu. Azınlık hükümeti formülleri için ‘Geç kalmış bir öneri, seçim zamanında yapılacak’ dedi. Kuzey Irak’taki gelişmeleri de değerlendiren Bahçeli, ‘Kuzey Irak’ta oluşabilecek olan bir Kürt devletini kabulümüz mümkün değildir’ uyarısında bulundu.

Yorumlar kapatıldı.