İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Komutandan Sezen´e jest

Süleyman ARAT Cenker TEZEL/İSTANBUL

30 Ağustos’ta Efes Antik Tiyatrosu’nda Kürtçe ve Ermenice şarkı söyleyen Sezen Aksu’ya, Ege Ordu Komutanı Hurşit Tolon, ‘‘Böyle bir konser için bugünü mü buldular’’ diye sitemde bulunmuştu. Tolon’un sitemi, askerin görüşü olarak yorumlanmıştı. Ancak, tatbikatta bulunduğu belirtilen Orgeneral Doğan’ın eşini konsere göndermesi, Ege Ordu Komutanı Tolon’un sözleri üzerine doğan gergin havayı yumuşattı. Nilgün Doğan’ın konseri kızı Pınar ile birlikte izlemesi askerlerin Sezen Aksu’ya karşı olumsuz görüş içinde bulunmadığını ortaya koydu.

MASUM BİR İSTEK

Efes ve Aspendos antik tiyatrolarındaki gibi Kürtçe, Rumca ve Ermenice şarkı söyleyen Sezen Aksu konser öncesi yaptığı kısa konuşmada bu konserlerin birlikte şarkı söylemek isteğinden doğduğunu, masum bir istek olduğunu belirtti. Aksu ayrıca konserin başında esprilerine gülen seyircilere dönerek, ‘‘Ne o burada gülünecek ne var. Siz bölücü müsünüz’’ diyerek takıldı.

Büyük coşku içinde devam eden konsere iş dünyasından Cem Boyner, Güler Sabancı, Halis Komili’nin yanı sıra, modacı Cemil İpekçi, sanatçılar Levent Yüksel ve Gülben Ergen de katıldı. Sezen Aksu’nun sevgilisi Önder Fırat da konseri ön sırada izledi.

Yorumlar kapatıldı.