İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: DİYARBAKIR PATRİK HAZRETLERİNİ AĞIRLADI

Daha önce hazırlanan program doğrultusunda, Patrik Mesrob II Hazretleri ile Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Ateşyan, 13 Eylül 2002 Cuma sabahı saat 07:00 uçağıyla Yeşilköy Atatürk Havalimanından Diyarbakır’a doğru yola çıktı. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, Erdem Holding Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Mehmet Nezih Erdem ve Mardin Vakfı Başkanı İbrahim Özcen ile sıcak sohbet ortamında gerçekleşen uçak seyahati yaklaşık birbuçuk saat sürdü.

Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesi Onarım Komisyonu üyeleri de aynı uçakla seyahat ettiler. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Vazken Barın, Surp Haç Lisesi Müdürü Hayk Nışan, Samatya Surp Kevork Kilisesi’nden Hrant Nergis ve Aziz Galipoğlu Diyarbakır’a giden komisyon üyeleri arasındaydılar.

Patrik Hazretleri Diyarbakır’da konuk eden Prestige Hotel idaresi, aynı zamanda Ruhani Reisimiz’e siyah bir otomobil tahsis etti.

Saat 11:00’de, Patrik Hazretleri maiyeti ile birlikte Surp Giragos Kilisesi’ne vardı ve Peder Kevork Çınaryan önderliğinde İstanbul’dan gelen yirmi ziyaretçi tarafından karşılandı. 1986 yılında damı çöken kilisede yapılan hafriyattan, arkeolojk kazıdan ve temizlikten hemen sonra kiliseyi ilk olarak ziyaret eden Patrik Hazretleri, daha sonra yan şapelde sunulan Surp Badarak’a riyaset etti. Elizabet ve Sara adlı iki Ermeni çocuğunun vaftizini de yaptıktan sonra Patriğimiz ziyaretçilerle birlikte grup resmi çektirdi.

Öğleden sonra, Patrik Hazretleri sırasıyla Olağanüstü Hal Valisi Gökhan Aydıner, Diyarbakır Valisi A. Cemil Serhadlı, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Müdürü Necdet İlam ve Ankara’da bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik’in vekiline nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Süryaniler ile Ermeniler’in birlikte kullandıkları mezarlıkta saat 17:30’da Hokehankist duası gerçekleştirildi. Duadan sonra, Patrik Hazretleri,mezarlığın Ermeniler’e ait bölümünün dibinde, içinde mezar bulunmayan ve Surp Giragos Kilisesi Vakfı yöneticileri tarafından bitişikteki okulla mezarlık arasına yol açabilmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen 300 metrekarelik bir toprak şeridini gözden geçirdi. Sözkonusu alanda görünürde mezar bulunmadığı tespit edildi.

Yorumlar kapatıldı.