İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Turk.Net: Azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle toplantı

Ankara – Devlet Bakanı Ali Doğan, Türkiye’nin artık kabuğunu çatlatması ve sosyal sorunlarını çözmesi gerektiğini belirterek, “Eğer çözmezse dışarıya karşı elimiz güçlü olmaz” dedi.

Doğan, AB Uyum Yasası çerçevesinde hazırlanacak yönetmelik için azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle Başbakanlık’ta toplantı yaptı. Doğan, yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, AB Uyum Yasası’nın uygulamaya sokulması için bazı konularda yönetmelik, tüzük ve genelge çıkarılması gerektiğini anımsattı.

Bu konuda ilgili bakanlardan bir komite oluşturulduğunu, yapılan çalışmaların Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu, çalışmaların hızlandırılması için de Başbakan Bülent Ecevit tarafından bir genelge yayımlandığını kaydetti.

Değişik lehçelerde kurs açılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalıştığını, hazırlanacak yönetmeliğin önümüzdeki günlerde Başbakanlığa sunulacağını belirten Doğan, RTÜK’ün çeşitli dillerde yayın konusunda yaptığı çalışmanın da kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı’nın Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu, gözaltı ve diğer konulardaki çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Doğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü ilgilendiren azınlık vakıflarıyla ilgili olarak da bir genelge hazırlanacağını, bunun için vakıf temsilcilerinin görüş ve sorunlarını dinlediklerini kaydetti.

Doğan, “Yalnız yasaları çıkarmamız yetmiyor, bunların uygulamasını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için gerekli gayreti verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” dedi.

15-20 Ekim 2002 tarihleri arasında Türkiye’nin İlerleme Raporu’nun açıklanacağını, yönetmelik, tüzük ve genelgelerin bir an önce çıkartılması gerektiğini ifade eden Doğan, “Eğer biz büyük devlet iddiasındaysak gereklerini yerine getirmemiz gerekir. Türkiye artık kabuğunu çatlatmalıdır. Türkiye her gün yeni bir sosyal mesele çıkarmamalıdır. Türkiye kendi sosyal meselelerini çözmelidir, eğer kendi sosyal meselelerini çözmez ise dışarıya karşı elimiz güçlü olmaz” diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.