İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Sezen Aksu’ya tek itiraz MHP’den geldi

Ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun 30 Ağustos’ta Efes Antik Tiyatro’da verdiği konseri eleştiren Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon yalnız kaldı. Tolon’a sadece MHP’den destek geldi.

ANAP, CHP ve AKP Sezen Aksu’yu desteklediler. Aksu, büyük bir koro eşliğinde verdiği konserde Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice ve Rumca eserler seslendirmişti.

Sezen Aksu’nun konserini eleştiren Orgeneral Hurşit tolon yalnız kaldı. Orgeneral Tolon’a sadece MHP’den destek gelirken, ANAP, AKP ve CHP Sezen Aksu’yu destekleyen açıklamalar yaptılar. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, ‘‘Türkiye’nin bu tür konuları açması gerektiğini’’ belirterek, eşi Berna Yılmaz’ın da sırf bu konseri izleyebilmek ve Sezen Aksu’yu dinleyebilmek için Antalya’ya gittiğini kaydetti. ANAP milletvekili Emre Kocaoğlu da, ‘‘Konserin iyi olup olmadığına evrensel müzik ölçüleri dikkate alınarak karar verilmeli. Biz toplum olarak siyaseti her alana karıştırdık, hiç olmazsa müziğe karıştırmayalım. Müzik gibi sanat formu, siyasetin dışında tutulmalı’’ dedi.

AKP Milletvekili Mir Dengir Fırat ise konser tarihinin 30 Ağustos olmasının gerisinde artniyet aramanın anlamsızlığını hatırlatara, ‘‘30 Ağustos Anadolu’nun zafer bayramıdır. Anadolu’nun kurtuluşu için Karadenizli Temel ile Diyarbakırlı Seydo birlikte şehit düştü. Şimdi bunların birlikte şarkı söylemelerini kimse çok görmemeli. Sezen anlamlı bir iş yaptı’’ diye konuştu.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Yerlikaya da, Aksu’nun Kürtçe şarkı söylemesinde bir kasıt aramanın doğru olmadığını vurgulayarak, tam aksine, Aksu’ya teşekkür edilmesi gerektiğini vurguladı.

ŞARKILAR BÖLMEZ

Orgeneral Tolon’un tepkisini, MHP İstanbul milletvekili Mehmet Gül dışında TBMM Başkanvekili ve MHP Hatay milletvekili Murat Sökmenoğlu destekledi. Sökmenoğlu, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

‘‘Şarkılarla, Türkiye’nin bölünmeyeceği aşikárdır. Şarkılarla, türkülerle ve müşterek kültürümüzle, Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak ve yücelecektir. Ancak her şeyin bir zamanı ve zemini vardır. Bu bağlamda, konser için 30 Ağustos gününün seçilmesini, iyi niyetle veya başka mülahazalarla izah etmek makul karşılanamaz, kabul göremez. Bir iki gün sonra yapılması ile bir anlam ifade edebilirdi. Ama ne yazık ki konserin yedi düvele karşı istiklal mücadelesi yapılan Zafer Haftası’nda düzenlenmesi, kazandırılmak istenen anlamı, tepkiye ve anlamsızlığa dönüştürmüştür.’’

Yorumlar kapatıldı.