İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc: Sezen Aksu’nun Efes konseri

30 Ağustos— Konsere yoğun ilgi nedeniyle izdiham yaşanırken, seyircilerin bir kısmı bunu rezalet temposuyla yuh çekerek protesto etti. Bu arada Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, Sezen Aksu‘nun Efes Antik Tiyatro‘da verdiği ve Kürtçe ile Ermenice şarkılar seslendirdiği konserine tepki göstererek, “Türkiye mozaiği adı altında anlamsız bir konser, şüpheyle karşılıyorum“ dedi.

Beşiktaş Kültür Merkezi tarafından organize edilen Efes Antik Tiyatro’da 10 bin kişinin izlediği konserine Sezen Aksu, nostalji şarkılarıyla başladı. “Gülümse” adlı parçasının ardından izleyicilere hitabeden ünlü sanatçı Sezen Aksu, “Bu konsere Türkiye şarkıları adını verdik. Bizim gerçeğimiz bu. Asırlardır birlikte yaşıyoruz. Bu olağanüstü topraklarda, bütün sesler bir arada olsun, birlikte şarkı söyleyelim istedik” dedi.

Aksu, Ozan Doğulu şefliğinde İzmir Devlet Opera ve Bale Orkestrası eşliğinde şarkılarına izleyicilerin katılımıyla devam etti. Sezen Aksu, Feriköy Vartanat Kilisesi Korosu, Vospaşaros Sefaradis Musaevi Topluluğu, Omiro Rum Müzik Topluluğu, Enderun Klasik Türk Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği Ermenice ve Yunanca şarkılara eşlik etti. Aksu, Kürtçe bir parça okuduktan sonra, sahneyi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu’na bıraktı. Çocuk korosu da Kürtçe şarkılar okudu. Konseri, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Selçuk Kaymakamı Hayri Sandıkçı, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akman ile Türk Ermenileri Patriği İkinci Mesrob da izledi. Konsere yoğun ilgi nedeniyle izdiham yaşanırken, seyircilerin bir kısmı bunu rezalet temposuyla yuh çekerek protesto etti.

Sezen Aksu, bunun üzerine, “Keşke mekanı biraz daha büyütebilseydim. O yakışıksız sözleri söyleyen arkadaşlara da yer açabilseydim. Fakat teknik olarak bazı imkansızlıklar var” dedi. Küçük bir grubun bu protestoyu devam ettirmesi üzerine konserdeki diğer izleyiciler de bu gruba tepki gösterdi.

TOLON’UN TEPKİSİ

30 Ağustos Zafer Bayramı‘nın 80. yıldönümü nedeniyle Güney Deniz Saha Komutanlığı Narlıdere Askeri Gazino ve Spor Tesisleri‘nde verilen resepsiyonda, Orgeneral Hurşit Tolon, davetlilere konserden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Orgeneral Tolon, gazetecilerin konu ile ilgili sorusunu yaveri aracılığı ile cevaplandırdı. Konsere tepki gösterdiğini belirten Orgeneral Tolon, şunları söyledi: “Böyle bir konser için bugünü mü buldular. Türkiye mozaiği adı altında anlamsız bir konser verilmesini şüpheyle karşılıyorum. Garip karşılıyorum. Sanatçıya sözüm yok. Konser için 30 Ağustos gibi anlamlı bir günü mü buldular. Böyle bir günde değil 31‘inde 1‘inde, 2‘sinde yapılabilirdi.”

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ DE TEPKİLİ

Konsere İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan da tepki gösterdi. Kürtçe veya Ermenice‘ye karşı olmadıklarını belirten Alphan, “Konserin zamanlaması yanlış. Cumhuriyeti bize emanet edenlerin saygı ile anıldığı günde yapılması terbiyesizliktir. Bunun arkasında art niyet ararız. Böyle konserlere karşı değiliz“ şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.