İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: `Sami baba´ya hüzünlü veda

Sami Hazinses için Göztepe Semiha Şakir Huzurevi’nde bir tören düzenlendi. FOTOĞRAF: HÜLYA ÖDEMİŞ


İSTANBUL – Kalp yetmezliği sonucu vefat eden sinema sanatçısı Sami Hazinses, sevenleri tarafından dün son yolculuğuna uğurlandı. Hazinses için ölümünden önce kaldığı Göztepe Semiha Şakir Huzurevi ve Kadıköy’deki Surp Takavur Ermeni Kilisesi’nde tören düzenlendi.

Hazinses’in dokuz ayını geçirdiği huzurevinde düzenlenen tören, kurum görevlileri, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve manevi oğlu Mehmet Kaya’nın katılımıyla gerçekleşti. Kaya, törende Hazinses’i altı yıldır hiçbir sanatçının aramadığını; meslektaşlarının ona büyük bir vefasızlık örneği gösterdiğini söyledi. Az sayıda kişinin katılımıyla yapılan törenin ardından Hazinses’in naaşı Surp Takavur Ermeni Kilisesi’ne götürüldü.

Burada Hazinses’i uğurlamaya gelenler daha büyük bir kalabalık oluştursa da sanatçının meslek arkadaşları yine pek görülmüyordu. Kilisedeki törene katılan sanatçılar arasında Nur Sürer, Göksel Arsoy, Bülent Bilgiç, Üstün Asutay, Dündar Aydınlı, Erol Günaydın, Türk sanat müziği sanatçısı Galip Sokullu, yönetmen Ülkü Erakalın yer alıyordu. Kültür Bakanı Suat Çağlayan, Türker İnanoğlu, Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar ve Müjdat Gezen de çiçek göndererek törene katıldı. Kiliseden ‘Güle güle Sami Baba’ nidaları ve alkışlarla çıkarılan Sami Hazinses’in naaşı Hasanpaşa’daki Ermeni Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

Yorumlar kapatıldı.