İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Agassi alkışlarla karşılandı

NEW YORK – Andre Agassi kortların en sevilen simaları arasında. Sempatik raket özellikle ülkesi Amerika’da adeta bir kahraman statüsünde. Tecrübeli raket Amerika Açık’ta ilk tur için sahaya çıktığı zaman da tribünlerin büyük ilgisi ile karşılandı. Robby Ginepri önünde 1 saat 24 dakikada 6-3’lük üç setle galip gelen Agassi karşılaşma sonrası, “Genelde hiç olmadığım kadar tedirgin oynadım. Seyircinin akşam 10:30’da başlayan bir maçta, beni izlemek için tribünleri doldurması heyecan vericiydi. Şanlıydım ki Robby de en az benim kadar tedirgindi ve psikolojik olarak eşit şartlarda mücadele ettik” diye konuştu. Agassi ikinci turda Hollandalı Edwin Kempes’i 6-4, 3-6, 6-3, 6-7 (4-7) ve 6-3’le geçen Justin Gimelstob ile karşılaşacak.

Erkeklerde ilk turun diğer maçlarında favori raketler fazla zorlanmadı. Dört numaralı seribaşı Rus Yevgeni Kafelnikov, İtalyan Davide Sanguinetti’yi 6-2, 7-5, 3-6, 6-4’le mağlup ederken, sekiz numaralı seribaşı olarak mücadele eden Fransa Açık şampiyonu İspanyol Albert Costa, İsveçli Magnus Norman’ı 6-2 6-4, 3-6, 6-3 mağlup ederek ikinci tur vizesi aldı.

İlk gün korta çıkan seribaşı raketler arasında elenen yegâne isim 30 numaralı seribaşı Rumen Andrei Pavel oldu. İsrailli Harel Levy önünde son dönemde sergilediği başarılı formunu gösteremeyen Pavel, korttan 6-1, 6-7 (7-9), 6-4, 3-6 ve 4-6’lık setlerle mağlup olarak ayrıldı.

Yorumlar kapatıldı.