İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Hazinses’in son yolculuğu

27 Ağustos— Hazinses’in cenazesi, ilk olarak son aylarını geçirdiği Göztepe Semiha Şakir Huzurevi’ne getirildi. Ardından da Kadıköy’deki Surp Takavur Ermeni Kilisesi’ne getirildi. Hazinses’in cenazesi, kilisede düzenlenen dini törenin ardından Hasanpaşa’daki Ermeni Mezarlığı’nda defnedildi. Kilisedeki törene Göksel Arsoy, Yavuz Karakaş, Bülent Bilgiç katılırken Kültür Bakanı Suat Çağlayan, Türker İnanoğlu, Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar ve Müjdat Gezen de çiçek gönderdi.

Huzurevinde düzenlenen törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Sami Hazinses’in Türkiye mozaiğinin bir parçası olduğuna dikkati çekerek, Hazinses’in dini ayrı olsa da bu ülkede yaşayan, bu ülke için üreten insanlardan biri olduğunu söyledi.

Öztürk, “Sami Hazinses, bugüne kadar bin filmde oynadı. Binbirinci filmini, profesyonel arkadaşları olmadan tek başına oynuyor. Onu son yolculuğuna uğurluyoruz” dedi.

Huzurevi Müdür Vekili Murat Ulaş da, Sami Hazinses’in, hayatının son 9 ayını geçirdiği huzurevine renk katarak, huzurevi çalışanlarını ayrıcalıklı kıldığını ifade etti. Hazinses’i yakından tanıdıklarını ve ona hizmet ettikleri için çok mutlu olduklarını belirten Ulaş, “Seni son yolculuğunun görünmez sahnesine uğurlamak hepimize garip bir hüzün vermiştir. Acımız büyüktür” diye konuştu.

Sami Hazinses’in manevi oğlu Mehmet Kaya ise gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerini huzurevinde geçiren Hazinses’in hiçbir sıkıntısı olmadığını, ancak meslektaşlarının ona karşı büyük bir vefasızlık örneği gösterdiğini söyledi. Kaya, Hazinses’i 6 yıldır hiçbir sanatçının arayıp sormadığını, telefon dahi açmadığını anlatarak, huzurevinde de tek bir sanatçının ziyaretine gelmediğini belirtti.

KİLİSEDEKİ TÖREN

Konuşmalardan sonra Hazinses’in cenazesi alkışlarla omuzlara alınarak cenaze arabasına konuldu ve Kadıköy’deki Surp Takavur Ermeni Kilisesi’ne getirildi. Hazinses’in cenazesi, kilisede düzenlenen dini törenin ardından Hasanpaşa’daki Ermeni Mezarlığı’nda defnedildi.

Kilisedeki törene katılan Göksel Arsoy, Hazinses’in sanatında tavizsiz olduğunu ve yerinin doldurulamayacağını söyledi. Üstün Asutay da, sanatçı vefasızlığının her yerde görüldüğünü, eski dostlukları daima aradığını ifade etti. Sanatçı Bülent Bilgiç de, Hazinses’i sevenlerin törene katıldığını, gelemeyenlerin ise mutlaka geçerli bir mazereti olduğunu anlatarak, “Sami ağabey çok sevilen bir kişiydi” diye konuştu.

Yeşilçam’ın karakter oyuncularından Yavuz Karakaş ise, Sami Hazinses’le 30-35 filmde birlikte oynadıklarını ifade ederek, Hazinses’in şöhretli-şöhretsiz herkesin yanında olduğunu, ancak şöhretlilerin onun son yolculuğunda yanında olmadıklarını belirtti. Karakaş, sinemanın “vefasız” bir meslek olduğunu anlattı.

Karakter oyuncularından Dündar Aydınlı da, “star”ların, “50 yıllık bir çınar” olan Hazinses’in cenaze törenine katılmamalarının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Kilisedeki törene Erol Günaydın, Türk Sanat Müziği sanatçısı Galip Sokullu, yönetmen Ülkü Erakalın ile bazı karakter oyuncuları da katıldı. Bu arada, Kültür Bakanı Suat Çağlayan, Türker İnanoğlu, Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar ve Müjdat Gezen’in de çiçek gönderdiği görüldü.

Yorumlar kapatıldı.