İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: İzinsiz Ermenistan gezisi Tayyar Bey´in başını yedi

Ermenistan’dan gelen davet üzerine, Erzurum ve Karslı bazı işadamlarının da aralarında bulunduğu bir heyet ile bu ülkeye giden Oral, Ermenistan gezi sonrası Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’ne verilen teklifin kabul edilmesi sonucu yönetim kuruluyla birlikte görevinden düşürüldü.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İlhan Akyol’un, Meclis’e verdiği dilekçede ‘‘Tayyar Oral’ın Ticaret ve Sanayi Odası’nın adını kullanarak devletlerarası sıkıntı yarattığı’’ belirtilerek, ‘‘izinsiz ve gereksiz olarak Ermenistan’a gezi düzenlemesi nedeniyle görevinden düşürülmesi’’ istedi. Meclis toplantısına katılan 14 üyeden, 13’nün teklifi kabul etmesisonucu Oral ve yönetim kurulu görevlerinden düşürüldüler.

Görevinden düşürülen Oral, yönetimde huzursuzluk olduğunu iddia ederek, yeniden seçime gidileceğini öne sürdü.

Oral ve yönetiminin düşürülmesi için dilekçe veren Meclis üyesi Akyol ise işadamı adı altında Ermenistan’a gidenlerin çoğunun işadamı olmadığını savunarak, ‘‘Oral, yönetim ve meclisimizin bilgisi olmadan Ermenistan ile ilgili çalışma içine girmişti’’ dedi.

Iğdır Ticaret Odası Meclisi, oda başkanı ve yönetim kurulunun seçimini yapabilmek için İl Seçim Kurulu‘na başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

Yorumlar kapatıldı.