İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Hazinses yarın (bugün) `uğurlanıyor´

Geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden sinema sanatçısı Sami Hazinses, yarın toprağa verilecek. Hazinses için ilk tören, ölümünden önce kaldığı Göztepe Semiha Şakir Huzurevi’nde, saat 14.00’de yapılacak. Daha sonra Kadıköy’deki Surp Takavur Ermeni Kilisesi’ne getirilecek olan Hazinses’in naaşı kilisede saat 15.00’teki dini törenin ardından, Hasanpaşa’daki Ermeni Mezarlığı’nda defnedilecek.

Bu arada, Göztepe Semiha Şakir Huzurevi Müdür Vekili Murat Ulaş, yaptığı yazılı açıklamada, 1 yıl önce düşme sonucu kalçası kırılan ve kalçasına platin takılan 1925 doğumlu Sami Hazinses’in, 29 Kasım 2001 tarihinde huzurevine kabul edildiğini hatırlattı.

Hazinses’in, huzurevine geldikten 1 ay sonra normal yürümeye başladığını belirten Ulaş, şeker, tansiyon ile Alzheimer gibi hastalıkları olan, kendi bakımını yapabilecek fiziksel ve ruhsal yeterliliğe de sahip olmayan sanatçının bütün giderlerinin, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından karşılandığını bildirdi.

“HİÇBİR SANATÇI ZİYARETİNE GELMEDİ”

Ulaş, Kadıköy Kaymakamı Hüseyin Eker ve Belediye Başkanı Selami Öztürk başta olmak üzere tüm Kadıköylülerin Hazinses’e sahip çıktığını ifade ederek, şunları söyledi: “Basında çıkan haberlerin çoğunluğu gerçeği yansıtmamaktadır. Sanatçı huzurevinde kaldığı süre içinde, devlet kendisine sahip çıkmıştır. Bir insanın bakımı için ne gerekiyorsa fazlasıyla yapılmıştır. Basında verilen demeçlerin aksine hiçbir sanatçı kendisini aramamış, ziyaretine gelmemiştir.”

Murat Ulaş, 3 gün önce vefat eden Hazinses’in cenazesinin kaldırılması için birçok kişi ve kurumdan teklif geldiğini, ancak cenazenin huzurevi, Kadıköy Belediye Başkanlığı ve Surp Takavur Ermeni Kilisesi’nin işbirliğiyle kaldırılacağını sözlerine ekledi.
(aa)

Yorumlar kapatıldı.