İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DEVLET BAKANI DOĞRU´NUN SÖZLERİNE GÖRE TÜRKİYE ERMENİSTAN´A UYGULADIĞI EKONOMİK ABLUKAYI KALDIRMAYACAK

Türk işadamlarının 17-19 Ağustos günlerinde Yerevan’da sınırların açılması ve Ermenistan ile Türkiye arasında sıkı ekonomik işbirliği kurulması şeklinde yaptıkları açıklamalara ilk tepki Bakü’den geldi.

France Press ajansına göre, 19 Ağustos’ta Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev ile Bakü’de bir görüşmede bulunan Türkiye devlet bakanı Doğru “Türkiye uluslararası baskılara boyun eğip Ermenistan’a uyguladığı ekonomik ablukayı kaldırmaz” dedi.

Sınır yaklaşık on yıldır Türkiye tarafından kapalı tutuluyor ve değişik uluslararası kuruluşlar ve ülkeler Ankara’ya sınırı açması çağrısında bulunurken, Türkler sağır sultanları oynamaya devam ediyor.

Türkiye tarafı ablukanın sebebini Ermenilerin Dağlık Karabağ’da uyguladıkları “agresiya”ya bağlamaktadır. Ablukanın bir başka sebebi de Ermenistan ve Ermeni Diasporasının Ermeni Soykırımı’nın tanınması konusunda gösterdikleri çabalardır.

Doğru’ya göre bazı Türk işadamlarının Ermeniler’le işbirliğinde bulunmasının devletin tutumuyla bir ilgisi bulunmamaktadır.

Yorumlar kapatıldı.