İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akşam: Türk dostu yargıç geldi

Yalçın ÖZMEN – Yıldıray YILMAZ / İstanbul

Türk tezini destekleyen ‘Secrets of A Ch State: Armenia’ (Ermenistan: Hıristiyan Terörist Devletin Sırları) kitabının yazarı emekli Yargıç Samuel Weems, dün eşiyle Türkiye’ye geldi. Arkansas Üniversitesi’nde kurulacak ‘Atatürk Dünya Barış Enstitüsü’nün yarın yapılacak tanıtımına katılmak üzere ülkemize gelen emekli Yargıç Weems’in eşi ise ABD’de tanışıp evlendiği Gülnur isimli bir Türk. ‘Büyük Aldatmaca’ serisinde yayınlanan bu kitabında ‘kana susamış insanlar’ olarak tanımladığı Ermeniler’in yaptıklarının Hıristiyanlığa uymadığına da yer veren Weems, bu nedenlerle Amerika’da yaşayan Ermeniler’den de birçok ‘ölüm tehdidi’ aldı. Emekli yargıcın bu tehditlere cevabı ise ‘Doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim’ oldu.

Emekli yargıç Weems’in yanı sıra Arkansas Belediye Başkanı Patrik Henry Hays Mayor, Turkish Forum-Grassroots’un Başkanı Kaya Alp Büyükataman ile üyelerinden Dr. Robert Mc Kay, ABD finans şirketi ATAP’ın sahibi Jim Harris ve Paragon Medya Başkanı George Burrell da İstanbul’a geldi.

Weems’in Türk eşi Gülnur Hanım gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Amerika’da lobisi güçlü olanlar, bir diğerinin üzerinde üstünlük kuruyor. Türkiye’de ise değişik azınlıklar, kardeşçe yaşamlarını sürdürebiliyor’ diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.