İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Vatanı Ermeni, Rum ve Yahudi’ye satanlar…

Serdar Devrim

Avrupa Birliği Yasaları tartışılırken, Meclis’te çok konuşuldu, kavgalar çıktı… Ancak iki cümle sarf edildi ki, muhakkak Türk milletinin hafızasına kaydedilmeli, bir daha silinmeyecek şekilde, ibret olsun diye! Yarın torunlarımız, bu memleketi kimlere emanet ettik, bilsinler diye…

Anlaşıldı, AB yasalarına evet diyen milletvekillerini “256 Dev Adam” diye gazete arşivlerine geçireceğiz. Yasayı kerhen de olsa destekleyen 6 parti başkanını (Bülent Ecevit, MesutYılmaz, Tansu Çiller, Recep Tayyip Erdoğan, Recai Kutan ve İsmail Cem) “Türkiye’nin önünü açan, millete verdiği sözü tutan liderler” diye yutturacağız.

Bütün demokratik yasalara (artık ne kadarı inanarak, ne kadarı yakında sandığa gidecek olan seçmene hoş görünmek için bilinmez) muhalefet eden MHP’lileri de “Eee tabii bir muhalefet olacak, onlar da tutarlı davrandı canım!” diye hoşgörüp, yolumuza devam edeceğiz.

Demek ki, iki üç gün süren ve Türkiye’nin nefesini tutup seyrettiği Meclis Genel Kurul toplantılarını “hayırla” anacağız.

*

Gaza gelmiş medyamızın gözünden kaçan iki kürsü hatibini de ben burada kayda geçirmek istiyorum. Haddim olmayarak “birileri de bu iki cümlenin altını çizsin, bir yerlerde bu iki konuşma arşive girsin, kaynayıp gitmesin” diye …

İşte AB yasalarının tartışıldığı TBMM’de kürsüye gelen iki kıymetli milletvekili ve ifadeleri:

1 – Mehmet Gül, MHP İstanbul Milletvekili :

“Tüm şehit yakınları ve gaziler şimdi sizi gözlüyorlar, gözyaşlarıyla sizi izliyorlar… Birkaç yıl sonra belki Öcalan aramızda milletvekili olacak. Türk milletini enayi ve aptal yerine koyamazsınız. Cani sürüsünü affetmek istediğinizi açıkça söyleyin ya da burada tövbe edin. Hepinizi son kez uyarıyorum.”

Not : 1978’de 7 gencin öldürüldüğü İstanbul Üniversitesi katliamına adı karışmış eski Ülkü Ocakları Başkanı, şimdinin MHP Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu üyesi Mehmet Gül “Yarın bu canileri affedersiniz ve Öcalan milletvekili olur” derken, endişelerinde son derece haklıdır. Biz bunu daha önce de yaptık!

2 – İrfan Keleş, MHP Çankırı Milletvekili

(Maalesef Meclis muhabirleri Keleş’in kürsüdeki sözlerini iyi kaydetmemişler. Kulağımda kaldığı kadarını aktarıyorum. Tarihî toplantının zabıtları yayımlanınca, biri düzeltsin…)

MHP sözcüsü İrfan Keleş, AB paketinin azınlık vakıflarıyla ilgili maddesine itiraz ederken, (mealen) “Vatan toprağını Ermeni’ye, Rum’a, Yahudi’ye satmak” gibi bir cümle kullandı ve ekledi “Bu düzenleme ile İstanbulda bir Vatikan’a evet diyorsunuz. Rum-Pontusa evet diyorsunuz. Bayrak, vatan, namus parayla satılmaz. Türk halkı sizi affetmeyecek.”

Not : Bu konuşma Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, 2002 Türkiye’sinde yapıldı. Konuşan Türk Milleti’ni temsil ettiğini iddia eden bir milletvekilidir ! Hoşgörüsü bin yıldır dillere destan olan Türk Milleti’nin adına konuşan bir milletvekili, Ermeni, Rum ve Yahudi vatandaşlarımızdan bahsediyor! Acaba Çankırılı seçmenler de onun gibi mi düşünüyor?

Yorumlar kapatıldı.