İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: `Vatan toprağı´ mafyanın işgalinde

MHP Çankırı Milletvekili İrfan Keleş’in AB uyum yasalarının görüşüldüğü Genel Kurul sırasında vakıf arazileriyle ilgili düzenlemeyi “vatan toprağı Ermeni’ye, Rum’a, Yahudi’ye satmak” diye nitelendirmişti. MHP’li milletvekilinin tesciline karşı çıktığı Rum, Ermeni ve Yahudi vakıf taşınmazlarının büyük bölümünün tehdit yoluyla mafya işgali altında olduğu ortaya çıktı.

Devlet Bakanı Nejat Arseven, milletvekillerine Lozan Anlaşması’yla tanınan Rum, Ermeni ve Yahudi azınlıklara ait vakıfların bugüne kadar tescil edilmemiş gayrımenkullerinin tesciline ilişkin yasa değişikliği konusunda bilgi verirken mafya konusuna değindi. MHP’nin arazi ve binaların yeniden vakıflara tescil ettirilmesine sert tepki gösterdiğini hatırlatan milletvekillerine Nejat Arseven, şu bilgileri verdi:

“-Azınlık vakıf arazilerinin bir bölümünün tescili yapılmamıştır. Türk vatandaşı olan bu azınlıklara mensup kişiler yarın Avrupa Mahkemelerinde dava açsalar Türkiye çok zor durumda kalır.

-Azınlık vakıflarına tescil ettirilecek topraklar yine ‘vatan toprağı’ olarak kalmaya devam edecektir, kamyonla yurtdışına taşınmayacaktır. Bakanlar Kurulu, bunları denetleyecektir.

-Vakıf taşınmazlarının tesciline karşı çıkmak doğru bir politika değildir, çünkü azınlık vakıflarının arazilerinden ve taşınmazlarından önemli bölümüne mafya tehditle el koymuştur.”

(ANKA)

Yorumlar kapatıldı.