İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN´LI KÜÇÜK ŞARKICILAR HARİKALAR YARATIYOR

Kanada’dan Lilit Grigoryan’ın belirttiğine göre, Ermenistan’dan maystro Tigran Hekekyan başkanlığındaki küçük şarkıcıların Montreal ve Toronto’daki konserlerine bilet bulmak gerçekten problemdi.

Tüm biletler günler öncesinden satılmıştı. Konser 27 Temmuz’da Katoliklere ait “Saint Joseph” Kilisesinde gerçekleşti.

Birinci bölüm, değişik ülkelerin 5-20’nci yüzyıllarına ait ruhani ve modern müziklerine ayrılmıştı. Salon küçüklerin “profesyonel” icrası karşısında taş kesilmişti.

Salonda bulunan yabancı izleyicilerden biri “Tanrım bize yardım et. Siz büyük bir misyonu üstlenmişsiniz. Bugün sizler ruhsal şarkılarınızla bizleri Tanrı katına çıkarttınız” diyerek duygularını ifade etmeye çalıştı.

İkinci bölüm ise daha hafif şarkılara ayrılmıştı. Üçüncü bölümdeki şarkılara ise salondakiler alkışlarla eşlik etti.

Konser sonunda sanat yönetmeni “FACE” Senfonik orkestrası maystrosu Thedora Statopulos kendi memnuniyetini şu sözlerle ifade etti. “Mükemmel icra için teşekkürler. Konserde ben büyük duygular yaşadım. Konser, çeşitlilik ve dinamizm ile yüklüydü. Gelecekteki konserlerinizde sizlere başarılar dilerim”.

Koro’nun, 29 Temmuz’da Toronto’daki Kore Prespiteryan Kilisesi salonunda gerçekleştirdiği konser de başarılı geçti. Konserdeki hayret edici icrada izleyiciler ve koro arasında derin bağlar oluştu. Salonda uzun süre alkışlar kesilmedi.

Konserde hazır bulunan Ermenistan’ın Kanada elçisi Ara Babyan o kadar duygulanmıştı ki izlenimlerini anlatacak kelimeler bulmada zorlandı

Yorumlar kapatıldı.