İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MHP’li Gül: Azınlık vakıfları Müslüman Türk düşmanı – NTVMSNBC

ntvmsnbc’nin haberine göre, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, azınlık vakıflarını, Müslüman Türk’ün düşmanı olarak niteledi.

Ankara
NTV

1 Ağustos— MHP Grup Başkanvekili Koray Aydın ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Gül, Meclis Adalet Komisyonu’nda AKP’nin idam cezasının kaldırılmasını AB uyum paketinden çıkarılmasına yönelik verdiği önerge ile ilgili olarak yaşananları anlattı.

MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, idam cezasını kaldıran maddenin AB uyum paketinden çıkarılmasına yönelik AKP’nin verdiği önerge ile ilgili olarak dün Adalet Komisyon’undaki gelişmeleri anlatırken şöyle konuştu:

“AKP çekimser yerine red oyu kullansaydı, azınlık vakıflarıyla ilgili, Müslüman Türk’ün düşmanlarının tezgahladığı vakıflarla iglili bu madde düşmüş olacaktı.”

AYDIN: DYP, SP, AKP İKİ YÜZLÜ

MHP Grup Başkanvekili Koray Aydın ise AB uyum yasalarına komisyonda kabul oyu verip ardından, idamla ilgili maddeye şerh koyan DYP’li ve SP’li milletvekillerini iki yüzlü davranmakla suçladı.

Meclis’ki basın toplantısında Koray Aydın, AB yasa paketiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Aydın, DYP ve SP’nin “Bazı maddelere muhalefet şerhi koyduk” diyerek yasanın tamamına destek verdiklerini unutturmaya çalıştıklarını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Koray Aydın, MHP’nin AB yasaları konusunda baştan beri tutumunun aynı olduğunu belirterek, “MHP, İdam, Kürtçe eğitim, anadil öğrenimi ve vakıflar meselesi dahil olmak üzere, dört madde üzerinde farklı bir bakış açısı ortaya koymuştur” dedi.

AB’yi desteklediğini söyleyen partilerin komisyonlarda ve Meclis’te ayak oyunu yaptıklarını belirten Koray Aydın, “AB’yi destekleyen partiler, bu dört konuda bizimle aynı görüşü paylaşıyorlarsa, bizim bu konuda vereceğimiz önergeleri desteklesinler. Ama iki yüzlü davranmasınlar. Sergiledikleri tutum, toplum önünde siyasetçinin nasıl itibar kaybetiginin açık göstergesidir” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.