İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: 20 YIL SONRA ERMENİSTAN NASIL OLACAK

Bu ay içerisinde Prag’da aralarında Ermenistan ve Diaspora’dan sanat ve kültür adamlarının da katıldığı “Ermenistan-2020” adlı bir konferans gerçekleştirilmişti.

Burada ele alınan konular hakkında bilgi almak için konferansa katılan “Konvers Bank” başkanı Smbat Nasipyan’a başvurduk.

Sayın Nasipyan bize şu bilgileri sundu: İlk etapta, bizi 2020 yılında nelerin beklediğini düşünmekti. Konferans politika dışı bir faaliyetti. Bugünkü yöneticileri övmek ya da kötülemek gibi bir amacı bulunmuyordu. Tartışmalar, jeopolitik, ekonomik, insan rezervleri, Ermenistan’da yatırım olanakları gibi konuları kapsıyordu.

Ermenistan ve Diasporadan Ermeni aydınları da vardı. Katılımcıların toplam sayısı yaklaşık 60 kişiydi.

Konferansta sadece bilgi alış-verişinde bulunuldu. Bizler bir şeyi: yasal alanın çok net ve anlaşılır olmasını çok iyi anladık. Önerilerin uzmanlar tarafından değerlendirmesinden sonra işlerin uygulanmasına geçilecek.

Konferansa katılan şahısların Ermenistan’a olan bakışları elbette farklılık arzediyordu. Toplantıda tartışanlar Batı modelinin Ermenistan’da işleyebileceği görüşünü ifade ettiler. Hepimiz de Ermenistan’ın Avrupa yapılarına entegrasyonunu önemsemekteyiz.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.