İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: MHP Azınlıkları Vatandaş Olarak Görmüyor

NTV’nin 26 Temmuz Cuma günü yayımladığı habere göre, Büyükelçi Volkan Vural başkanlığındaki Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan ve Anavatan Partisi tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan teklif paketi Milliyetçi Hareket Partisi tarafından tepkiyle karşılandı.

MHP’de oluşturulan çalışma grubu, yasa teklifi paketi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Partinin görüşleri ANAP yöneticilerine iletildi. AB yasaları teklifi paketinde, terör suçlarından idam cezasının kaldırılmasına karşı çıkılarak, Anayasa değişikliğindeki gibi “savaş, yakın savaş tehdidi ve terör suçlarında idam cezasının uygulanması” görüşü dile getirildi.

MHP’lilerin tümüyle karşı görüş bildirdiği maddelerden biri de “ana dilde yayın ve yayın” olarak tanımlanan düzenlemeler oldu ve bu konudaki öneriler “uygun değildir” denilerek, reddedildi.

“Vatan Toprağının Satışı

Cemaat vakıflarının taşınmaz mal edinmeleri ve bunlar üzerinde tasarrufta bulunmalarına ilişkin düzenleme de, NTV’ye göre, “temelden” karşı çıkılan düzenlemeler arasında yer aldı. Bu konuda önerilen düzenlemenin Lozan Antlaşması hükümlerine aykırı olacağı iddia edilerek, “Cemaat vakıflarına (Ermeni, Yahudi, Rum) özel düzenleme getirilmek suretiyle Bakanlar Kurulu izniyle vatan topraklarının gayrimenkul tescili yoluyla satışına yol açılmak istenmektedir” görüşü dile getirildi.

MHP’lilerin ifade ettikleri bu görüş, Ermeni, Rum ve Yahudi asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını vatandaş olmayan yabancılar olarak gördükleri, azınlık vakıflarının mallarını da yabancılara ya da “Türk olmayanlara satılan vatan toprakları” olarak kabul ettikleri anlamına geliyor.

Azınlıklar Beklenti İçinde

Patrik Mesrob II Hazretleri, Başbakan Yardımcısı ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile İstanbul Swissotel’de, daha sonra da Ankara’da Başbakanlık binasındaki makam odasında ziyaret ederek 1936 Beyannamesi ve diğer sorunlar hakkında görüşmüş, gerek Türkiye Ermenileri’nin gerekse diğer resmi azınlıkların dilek ve beklentilerine tercüman olmuştu. Diğer tüm siyasi parti başkanları da Patrik Hazretlerini kabul ederken, parti merkezince “çok meşgul” olduğu söylenen MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Türkiye Ermenileri heyetiyle bugüne kadar görüşmedi.

NTV’nin haberi konusunda düşüncesi sorulan Patrik Hazretleri, sadece “Yanlış bile olsa, her görüşü saygıyla karşılamalıyız!” demekle yetindi.

Yorumlar kapatıldı.