İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: ERMENİSTAN NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ EKOLOJİK GÜVEN İÇERİSİNDE

Ermenistan Doğayı Koruma Bakanı Vardan Ayvazyan İnterfax’a yaptığı açıklamada, Ermenistan Nükleer Santralin ekolojik hiçbir tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.

Bakan Ayvazyan “Tüm olumlu ve olumsuz yanları tarttığımızda Ermenistan Nükleer Enerji Santrali güvenliğinin Avrupa standartlarında olduğunu ve tehlike arzetmediğini belirtebilirim. Ermenistan Hükümetinin onayladığı bir yasaya göre, Nükleer Santralin denetimi Doğayı Koruma Bakanlığı uzmanlarıyla ortak giderilecek” dedi.

Ermenistan Doğayı Koruma Bakan Yardımcısı Aida İsoyan’ın İnterfax muhabirine yaptığı açıklamada ise Ermenistan Nükleer Santrali atığının gömülmesinin son derece güvenli bir şekilde yerine getirildiğini, geçen yıl yabancı üst düzey uzmanların yaptıkları ilgili denetlemelerde de bunun kanıtlandığını, Ermeni nükleer enerji santralinde korkulacak bir durumun mevcut olmadığını dile getirdi.

Sayın İsoyan ayrıca Ermenistan Nükleer Enerji Santrali hakkında Azerbaycan basınında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmayıp ve maksatlı olduğunu vurguladı.

Tigran Hovhannisyan-İnterfax’ın Ermenistan özel muhabiri

Yorumlar kapatıldı.