İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN KENDİ SORUMLULUKLARINI CİDDİYETLE ELE ALMAKTADIR

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan çalışma ziyaretiyle Yerevan’da bulunan Avrupa Konseyi Baş Sekreteri Walter Schwimmer başkanlığındaki heyeti dün konutunda kabul etti.

Ermenistan Devlet Başkanlığı Basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede hazır bulunanlar, Avrupa Konseyi AK önünde Ermenistan’ın sorumluluklarının giderilmesi süreci, özellikle de ölüm cezasının kaldırılması sorunu, Dağlık Karabağ çatışmasının süreci ile bölgesel işbirliğinin olasılıklarından bahsettiler.

Robert Koçaryan’ın sözlerine göre, Ermenistan üstlendiği sorumlulukları ciddiyetle yerine getirmeye çalışmakta ve bu konuda kararlılığını sürdürmektedir.

Koçaryan konuyla ilgili olarak şunları dedi “Biz seçimimizi yaptık ve bunda geriye dönüş imkansızdır”.

Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan, Dağlık Karabağ çatışmasının çözümüyle ilgili son gelişmeleri açıklayarak şimdiki durumu olumlu değerlendirdi.

Devlet Başkanı Robert Koçaryan, Ermeni tarafının sorunun barışçıl yollarla çözümünden yana olduğunu bir kez daha vurguladı.

Koçaryan, bölgesel işbirliğini taraflar arasında karşılıklı güven oluşturulması için önemli bir adım olarak nitelendirerek Ermenistan’ın pekçok kereler bu tür açıklamalarda bulunduğunu fakat her seferinde Azerbaycan tarafından reddedildiğini ifade etti.

Walter Schwimmer aynı gün Ermenistan Dışişleri Bakanı Vardan Oskanyan ve Dünya Ermenileri Katolikosu II’nci Garegin’le de görüşmelerde bulundu.

Sayın Katolikos ile Schwimmer arasındaki görüşmede Ermenistan’daki din ve vicdan özgürlüğü ele alındı.

Yorumlar kapatıldı.