İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Murat Çelikkan: Ermenistan ve Türkiye

Toplantının adı: Türkiye-Ermenistan Diyaloğunda Sivil Yaklaşımlar. Haliyle bir sivil toplum örgütü, Helsinki Yurttaşlar Derneği düzenliyor. Bu hafta sonu
İstanbul’da. ‘Resmi’ olanın belirlediği gündem dışında, her iki toplumun da kazançlı çıkacağı barışçı bir ilişki fırsatı, nefes alma alanı yaratılamıyor. İki ülke arasında sivil alanda sağlam köprülerin atılmasına şiddetle ihtiyaç var… Bu toplantının hedeflerinden biri somut işbirliği fırsatlarını araştırmak ve ortaya koymak.

İlki İstanbul’da gerçekleştirilecek olan bu faaliyeti takiben önümüzdeki aylarda Erivan’da ikinci bir buluşma yapılacak. Toplantıya her iki ülkeden gazeteciler, bilimc adamları, edebiyatçılar katılıyor. Bildiğiniz gibi bir şirket ya da TUSİAD değilseniz yabancıların da katılacağı bir toplantı düzenlemek çok zor. Yaklaşık bir ay öncesinden katılımcılara ilişkin her türlü bilgi, toplantı başvurusu ile mülki amirliğe yapılıyor. İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı’ndan görüş istiyor. Ermenistan’dan yaklaşık 10 kişinin, Türkiye’den ise sadece davetlilerin katılacağı bu tartışma/tanışma toplantısı için Dışişleri her an su koyabilir. Son gün derneğe “Toplantınız sakıncalı görüldü” denebilir. Tabii bu bildirim karşısında mahkeme açma hakkınız var. Ne demokratik değil mi?

Yorumlar kapatıldı.