İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: SURP KRİKOR LUSAVORİÇ KİLİSESİNDE PATLAMA

24 Haziran Pazartesi günkü Jamanak, Marmara, Ortadoğu, Şok, Güneş, Posta, Zaman, Cumhuriyet gazeteleri, “Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’ne Korkunç Saldırı,” “Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nin Kapısı Önünde El Bombası Patladı,” “Provokatörler İş Başında,” “Bombalı Gece,” “İstanbul’da Bombalı Gece; Can Kaybı Olmadı,” “İstanbul’da Üç Patlama,” “Kilise Önünde Bomba Patladı,” “İstanbul’da Bombalı Gün” gibi manşetler attılar.

22 Haziran Cumartesi geceyarısına doğru saat 23:38’de Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nin ve Getronagan Lisesi’nin ana giriş kapısı önünde parça tesirli elyapımı bir bomba büyük bir gürültüyle patladı. Gece bekçisi Nurhan Taşköprü hemen vakıf yönetim kurulu üyelerini telefonla haberdar etti. Yöneticilerden başkan yardımcısı Mıgırdiç Ardzivyan, Nurhan Cavak ve Minas Kapusuz zaman kaybetmeden kiliseye gittiler. Emniyet güçleri de zaten olay mahalline varmışlardı. Polis ve terörle mücadele ekipleri derhal kilise ve çevresinde incelemelere başladılar. Vakıf yöneticileri bölge karakoluna götürüldüler, ifadeleri alındıktan sonra, kiliseye yapılan saldırı hakkında şikayette bulundular. Bürokratik formaliteler sabah saat 03:00’e kadar sürdü.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü’nun direktifiyle, 22 Haziran Cumartesi geceyarısından Pazar günü sabaha kadar çelik güce ait birimler Kumkapı’daki Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin tarihi binasının ve Surp Astvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’nin önünde güvenliği sağladılar.

Vakıf yönetim kurulu 2. başkanı Mıgırdiç Ardzivyan, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Hazretleri ile ilk fırsatta irtibata geçerek Galata’daki kilisemizin kapısına atılan parça tesirli el yapımı borulu bombanın yol açtığı zarar hakkında bilgi aktardı. Bükülen giriş kapısının yanı sıra kilisenin karşısındaki dükkanlarda da büyük maddi zarara yol açıldığı bildirildi. Ayrıca yaklaşık birkaç dakika arayla az ötede bulunan iki Ortodoks kiliselerine de benzer el yapımı bombalar atıldı.

Patrik Hazretleri zaman kaybetmeden Emniyet yetkilileri ile temas sağlayarak olay hakkında bilgi istedi. Ruhani Reisimize bombayı atanların meçhul olduğu, ancak kimliklerini belirlemek üzere çok yönlü çalışmaların başlatıldığı söylenildi. Ruhani Reisimiz ayrıca Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ve Getronagan Lisesi Vakfı yönetim kurulu başkanı Arman Şirin’i arayarak “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Yorumlar kapatıldı.