İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Ankara’dan Erivan’a şartlı ‘evet’

Metehan DEMİR-Uğur ERGAN / İSTANBUL

Bir süreden beri Türkiye ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ sorununun çözümü merkezli görüşmeler serisinin son adımı dün İstanbul’da atıldı.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Ermeni meslektaşı Vartan Oskanyan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Zirvesi çerçevesinde dün Çırağan Sarayı’nda çalışma kahvaltısında bir araya geldi.

Toplantıda, Ermenistan tarafı, Türkiye’nin, ilişkilerin geliştirilmesinde Azeri toprağı Dağlık Karabağ’daki işgalin sona ermesi önşartından vazgeçmesini önerdi. Ancak Türkiye tarafı ise bunun devletin temel politikası olduğunu dile getirerek, ‘‘Önce Karabağ sonra ilişkiler’’ mesajını verdi.

Önceki gün Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ile görüşen Cem, Oskanyan’a, ‘‘Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’daki işgali sona erdirmesi ve burada müzakarelerin yolunu açması sadece Türk-Ermeni ilişkileri değil, bölge ilişkilerine de katkıda bulunacaktır’’ çağrısında bulundu.

GİZLİ TEMASA DEVAM

Öte yandan, bir süreden beri Türkiye ile Ermenistan arasında kapalı kapılar ardında devam eden gizli diplomatik görüşmeler serisinin önümüzdeki dönemde bir Avrupa şehrinde devam etmesi kararlaştırıldı.

Yorumlar kapatıldı.