İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc: Ermenistan’dan önemli konuk

Yarın başlayacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı doruk toplantısına katılacak yetkililerden biri olan Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan İstanbul’a geldi.

24 Haziran— İsmail Cem ile görüşmesinden umutlu olduğunu belirten Oskanyan, Türkiye’nin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunların çözümünde önemli bir rol oynacağını da söyledi.

Oskanyan havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile de görüşecek olan Oskanyan bu görüşmeler sırasında bölgesel konuların ve özellikle güvenlik ve ikili ilşkiler konusunun gündeme geleceğini ifade etti.. Gazetecilerin Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev’le görüşüp görüşmeyeceği yönündeki sorusuna “zannetmiyorum” diye cevap veren Oskanyan, Azerbaycan’la sorunların çözümüne ilişkin açıklamalar da yaptı.

Oskanyan “Şu anda iki ülke arasında bir koridor açılması sözkonusu değil. Biz şu anda bir çözüm paketi üzerinde çalışıyoruz. Bu paketin içinde her türlü çözüm var, tek bir çözüm üzerinde çalışmıyoruz, amacımız kapsamlı bir çözüme ulaşmak.” dedi. Oskanyan, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunların giderilmesinde Türkiye’nin oynayabileceği role de değindi:

“Türkiye bir aracı rolünden çok, diğer ülkelerle eşit sorumluluk alarak bir rol oynayacaktır. Kafkasların güvenliğinde Türkiye’nin oynayacağı önemli bir rol vardır. Üç ülkenin birlikte yaptığı görüşmeler güvenlik tartışmalarına büyük katkıda bulunmuştur. Bu nedenle Türkiye çok olumlu bir rol oynayacaktır.”

Türkiye’deki temaslarının iki ülke arasındaki diyaloğa yardımcı olacağını belirten Oskanyan, iki ülke arasındaki sorunların çözümünü arayacaklarını ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.