İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan önkoşulsuz görüşme istemi

KEİ Olağanüstü Doruk Toplantısı dolayısıyla İstanbul’da bulunan Cem ile Oskanyan, Çırağan Palace Kempinski otelinde bu sabah kahvaltıda görüştü.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin, Reykjavik’te başlatılan ”üçlü format” çerçevesinde yapıldığı bildirildi. Görüşmenin olumlu geçtiği, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ile Minsk Grubu eşbaşkanları arasında dün yapılan görüşmelerin de Reykjavik’te başlatılan sürecin devam ettiğini gösterdiği belirtildi.

Yetkililer, ”Cem-Oskanyan görüşmesi, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sorunlar dahil, Güney Kafkasya’da istikrar ve barış için Reykjavik’te başlatılan üçlü format çerçevesinde gerçekleşti” diye konuştular.

Bu arada Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Müşaviri Nevruz Mamedov, gerek Cem-Oskanyan ikili görüşmesinde, gerekse Aliyev’in Minsk grubu eşbaşkanlarıyla dün yaptığı görüşmede, Karabağ sorununa çözüm arayışları sürecinde Aliyev-Koçaryan ikili görüşmesinin gerçekleşmesiyle ilgili konuların ele alındığını bildirdi. Mamedov, bu görüşmenin yapılacağını, ancak tarihinin belirlenmesi çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, bu süreçte son olarak Nisan 2001’de ABD’de biraraya gelmişti.

Yorumlar kapatıldı.