İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan: Mehri Koridoru´nu Azerbaycan´a bırakmadık – Türk.Net Haber

Erivan – Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan arasında kalan ve Azerbaycan ile Nahcivan’ı karadan birbirine bağlayan “Mehri Koridoru”nun denetiminin Azerbaycan’a bırakıldığı yönündeki Azerbaycan açıklamasını reddetti.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dzunik Agadcanyan, Ermenistan-Yukarı Karabağ arasında kalan, “Laçin Koridoru”nun denetiminin kendilerine bırakılmasına karşılık olarak, “Mehri Koridoru”nun denetimini Azerbaycan’a bırakmadıklarını söyledi.

Ermenistan’ın Azerbaycan ile bu konuda görüşmede bulunmadığını söyleyen sözcü, “Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan ve Dışişleri Bakanı Vardan Oskaryan defalarca Ermenistan topraklarının pazarlık konusu olmadığını açıkladılar” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, geçen hafta yaptığı açıklamada, Koçaryan ile geçen yıl Mart ayında Paris’te yaptıkları ikili görüşmeler sırasında, “Laçin Koridoru” ile “Mehri Koridoru”nun tarafların egemenliğine bırakılması konusunda anlaşmaya vardıklarını, ancak daha sonraki süreçte Key-West’te yapılan görüşmelerde, Erivan yönetiminin tutumunu değiştirdiğini ve bunun da barış sürecinin tıkanmasına neden olduğunu kaydetmişti.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.