İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg:`ERMENİ KONYAĞI AYRICA `PERNOD RİCARD´IN DİĞER MALLARININ SATILMASINA DA YARIYOR´

Yerevan Konyak Fabrikasında YKF Fransız “Pernod Ricard” şirketinin Ermenistan’daki faaliyetinin dördüncü yıldönümü dün kutlandı. Bu nedenle Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan bu fabrikaya bir ziyarette bulundu.

Sayın Koçaryan fabrikayı gezdi. O, ilk önce yıllandırma bölümünde bulundu. Burada da ona bazı ayrıntılarda bulunuldu.

Fabrikada 500 kişi çalışmaktadır. Bunlardan 60’ı Ukrayna ve Belarusya’daki temsilci şirketlerin çalışanlarıdır. Yaklaşık 3000 üzüm yetiştiricileri de şirket sayesinde stabil bir kazanca sahipler.

Yılda, dünyanın 21 ülkelerine 6 milyon şişe ihraç edilmektedir. “Yerevan Konyak Fabrikası” şirketinin başkanı Pierre Larech, Robert Koçaryan’a ürünün 6-7 ülkelere daha ihracatının planlandığını ifade etti.

Devlet Başkanının başkanlık ettiği heyet, fabrikanın tiyatro salonunda konyakla ilgili bir gösteriyi izledi. Bundan sonra fabrikada 1902 yılından beri saklanan iki konyak fıçısı açıldı. Bu fıçılar ilk kez 1979 yılında Mareşal Hovhannes Bağramyan, ikincisi ise Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan’ın onuruna açıldı.

Devlet Başkanının bir sonraki durağı Konyak fabrikasının müzesiydi. Burada 1902 yılından bugüne kadar fabrikanın tarihi sunulmaktadır.

Daha sonra Devlet Başkanı Robert Koçaryan, fabrikanın sorunlarını görüşmek üzere tüm üst düzey yetkililerin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Fabrika yönetimi Devlet Başkanı Koçaryan’a gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yöneticiler yaptıkları konuşmalarda Ermeni Konyağının şirketin diğer ürünlerinin satışına olumlu etkide bulunduğunu vurguladılar.

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın kararnamesi ile YKF başkanı Pierre Larech, Anania Şiragetsi madalyasıyla onurlandırıldı.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.