İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: Onno´nun adı öldüğü yere yazıldı

Mehmet CANTÖZÜN / Yalova

Onno Tunç’un uçağının düştüğü Yalova’nın Armutlu ilçesi’ne bağlı Selimiye Köyü’ne yaklaşık beş kilometre uzaklıktaki Kaz Dağı’nda yapılan anıtın açılışı için düzenlenen törene, Tunç’un kızı Ayda Tunç, kardeşi Arto Tunç ile Garo Mafyan, Ali Kocatepe, Fatih Erkoç ve Atilla Özdemiroğlu gibi ünlü sanatçıların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Tunç’un kardeşi Arto Tunç, anıtı yaptıran Yalova Belediyesi’ne kardeşine verdiği değerden dolayı teşekkür etti. Tunç, ‘Bu anıt, Türkiye’de bir müzik adamına verilebilecek en güzel ödüldür. Onno iyi bir insan olduğu için çok seviliyordu’ dedi.

Açılış töreninde, Onno Tunç’un en sevdiği ‘Naturel Boy’ adlı İngilizce şarkıyı seslendiren Fatih Erkoç’a, Atilla Özdemiroğlu da kemanla eşlik etti.

Üzerinde Onno Tunç adının ve yanında metal bir levha üzerine kazada ölen Hasan Kınık ile arama çalışmaları sırasında donarak yaşamlarını yitiren Cem Emrah Çelebi ve Selçuk Olcay’ın adlarının yazılı olduğu anıtın açılışını birlikte yapan sanatçılar, daha sonra Selimiye Köyü’nde piknik yaptı.

Yalova Belediyesi’nin, Toprak Seramik ve Elegance Otel’in sponsorluğunda Kaz Dağı’nda yaptırdığı granit anıt, gündüz topladığı güneş enerjisini karanlıkta yansıtması sayesinde gece görülme özelliğine sahip bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.