İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Turk.Net – ABD: `Türkiye transit ülke´

Washington – ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bu yılki insan kaçakçılığı raporunda, “son durak değil, transit” olarak nitelenen Türkiye’nin gereken önlemleri almadığı iddia edildi.

ABD’nin 89 ülkedeki durumu inceleyen insan kaçakçılığına ilişkin raporunda “Türk hükümeti, insan kaçakçılığını önlemek için gereken minimum standartları uygulamıyor ve bu yönde çaba göstermiyor” ifadesi kullanıldı.

Raporda, Türkiye’nin de yer aldığı ve Rusya, Yunanistan, Suudi Arabistan, Ermenistan, Afganistan, Belarus, Sudan, İran’ın da bulunduğu ülkelerin 2003 yılı insan kaçakçılığı raporuna da girmeleri halinde, Amerikan kanunlarıyla tutarlı şekilde belli ekonomik yaptırımlara maruz kalacakları belirtildi.

Raporda, 2003’ten itibaren bu ülkelere yönelik, insani ve ticari amaç taşımayan her türlü yardıma ambargo konulacağı belirtildi.

Bu çerçevede, Uluslararası Para Fonu IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası finans kuruluşlarından, söz konusu ülkelere yönelik yardımlara, ABD’nin muhalefet edeceği vurgulandı.

Raporda, Türkiye’de insan kaçakçılığına karşı bir yasa olmadığı, ancak parlamentoda bu amaçla hazırlanmış bir tasarının beklediği belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.