İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SURP VARTANANTS KOROSU İstanbul Festivali kapsamında sahnede…

SURP VARTANANTS KOROSU İstanbul Festivali kapsamında şef Adruşan Halacyan yönetiminde 16 HAZİRAN saat 19:30da Beyoğlu Üç Horan Kilisesi’nde bir konser verecek.

Konserin biletlerini BILETIX‘den online satın alabilirsiniz.

Konser festival kataloğunda şu bilgiler ile tanıtılıyor.

İstanbul Belediye Konservatuvarı hocalarından İhnas Balkır’la şan çalışmaya başlayan şef Adruşan Halacyan, daha sonra Devlet Konservatuvarı’na girerek Saadet İkesus Altan’ın öğrencisi oldu. Aydın Gün’ün yönlendirmesiyle 1960’ta Devlet Opera ve Balesi’ne girdi. Çocukluğundan beri Feriköy Surp Vartanants Kilisesi’ne başta muganni, 1981’den itibaren de baş muganni olarak çalışan Halacyan, 1985’te bu koronun şefliğini üstlendi. Türk, Ermeni ve Avrupalı bestecilerin klasik, folklorik ve dini yapıtların icrasında koroyu profesyonel bir seviyeye getirdi. Koro, Halacyan’ın yönetiminde Cemal Reşit Rey, Lütfi Kırdar, Cemil Topuzlu Açıkhava Radyosu, Maçka Maden Fakültesi ve Aya İrini Müzesi’nden çok sayıda konserler verdi ve festivallere katıldı. Halacyan, İstanbul Birleşik Korosu şefliğini de 9 yıldan bu yana sürdürüyor.

1932’de “Gomidas Mass” ayinini seslendirmek üzere kurulan ve daha sonra “Yegmalyan Mass”i de repertuvarına alan Vartanants Korosu, daha sonra çoksesli dinsel ayinlerin yanı sıra, çok seslendirilmiş halk türküleri ve folklorik şarkılardan oluşan konserler de verdi. Ünlü müzik uygulayıcıları ve eğitmenleri Prof. Arşam Kavafyan ve Prof. Edgar Manas ile çalışma fırsatını buldu. 1985’ten itibaren de piyanoya uyarlanmış senfonik şiir, operalardan seçme korolar ve oratoryolardan bölümleri birçok kez müzikseverlere sundu. İstanbul’un hemen bütün önemli müzik merkezlerinde konserler veren topluluk, Dünya Kiliseler Birliği’nin Saint Antoine Kilisesi’nde düzenlediği geceye ekümenik koro olarak katıldı. TURSAB’ın Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de iştirak ettiği gecede Ermeni müziklerini seslendirdi. HABITAT II organizasyonu sırasında Ermeni cemaatini temsilen konser veren koro, Türk Tarih Vakfı’nın düzenlediği “Müziğin Renkleri” adlı etkinliklerde Cemal Reşit Rey ve Aya İrini salonlarında dini, yerel ve dini müzikleri seslendirdiği konserler kaydedilerek CD formatında yayınlandı.

Yorumlar kapatıldı.