İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN-DİASPORA İKİNCİ KONFERANSI

Ermenistan-Diaspora Pan-Ermeni II’nci Konferansı dün çalışmalarına başladı.

İki günlük bu toplantılarda Ermenistan, Dağlık Karabaü ve Diaspora’dan katılımcılar Ermeniler arası önemi bulunan sorunları tartışacak.

Ermenistan, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ve Diaspora’dan Kilise, Parti, Kültür, eğitim, yardımsever ve diğer kuruluşlardan 1000’den fazla temsilci dört temel konuda “Politik sorunlar ve Ermenistan-Diaspora ilişkileri”, “Ekonomi, sosyal-ekonomik kalkınma”, “Eğitim, Bilim, Kültür”, “Enformasyon ve Medya araçları” konularında konuşmalarda bulunacak.

Bu ikinci Konferansın, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın, Diapora ile Bağlar icra Sekreter Yardımcısı Civan Movsisyan’a göre, daha bir işe dönük geçmesi beklenilmektedir.

Konferans kendi çalışmalarına Karen Demirciyan adlı Kültür Merkezinde dün sabah saat 9’da başladı.

Ulusal marştan sonra II’nci Konferansa katılanlara, I’inci Konferans sırasında Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, Parlamento Başkanı Karen Demirciyan ve Başbakan Vazgen Sargsyan’ın konuşmalarından bölümler sunuldu.

Ermenistan Dışişleri Bakanı ve Konferans’ın hazırlık Komisyonu Başkanı Vardan Oskanyan’ın belirttiğine göre, Konferansa, Ermenistan, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ve Diaspora tüm yapılarıyla katılmaktadır.

Konferans açılış ve kapanış oturumlarından başka, uzmanlık alanlarına dağılarak Tüm Ermeni’leri ilgilendiren konuları ele alacak.

II’nci Konferans çalışmalarına başarılar dileyen Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan özetle şunları dedi:

Bizler kolay değerlendiremeyeceğimiz bu sürece üç yıl önce başladık. Sürecin anlamı Vatan ve Diaspora’nın entegrasyon olanaklarını değerlendirmek ve ulusal potansiyelin korunmasıdır ki dünyada çok hızlı bir şekilde gelişim göstermektedir.

Ermenistan zorlu bir coğrafik bölgede bulunmaktadır ki her bir politik gelişme yeni sürprizlere gebe olabilir. Ülkemiz bu zaman içerisinde özellikle süper devletler arasındaki ilişkilerini çok nazik bir şekilde gerçekleştirmiştir.

Ermeni Devletinin çıkarlarını öne çıkarmada Ermeni Diaspora’sı kuruluşlarının takındığı tutum övgüye değerdir. Şimdi ise gelecekte yapacağımız işleri konuşmanın zamanıdır.

Şu anda geriye dönülmez demokratik reformlar giderilmektedir. Ekonomik reformlarla birlikte rüşvet karşıtı programlar da incelenmiş ve bizler bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Konferansta ele alınacak tüm sorunlar; Ermenistan, Artsakh ve Diaspora için çok önemlidir. Ermenistan dışarıdan, Diaspora ise Ermenistan’dan kesinlikle yönetilemez.

Sergey Galoyan

Yorumlar kapatıldı.