İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DEVLE BAŞKANI KOÇARYAN `ERMENİSTAN FONU, DEVLETİN TEK BAŞINA YAPAMAYACAĞINI GERÇEKLEŞTİRDİ´

“Hayastan” (Ermenistan) adlı Pan-Ermeni Fonunun yıllık Konsey oturumu 25 Mayıs’ta başkent Yerevan’da gerçekleşti.

Oturum her zaman olduğu gibi, önceki yılın çalışmalarıyla ilgili film gösterimiyle başlamış, ardından Fonun icra direktörü Vahan Ter-Ğevondyan bir konuşmada bulunmuştur.

Onun belirttiğine göre, Fonun kasasında 2000 yılında 4.5 milyon dolar bulunurken buna geçen yıl 700 bin dolar daha eklendi. ABD, Arjantin ve Fransa’dan büyük miktarlarda yardım sağlandı. Bu yardımlar içerisinde ABD Doğu yakasının katkıları büyük bölümü oluşturuyordu.

İcra Direktörü Ermenistan’dan ise Fona geçen yılın 135 bin dolarına karşılık bu yıl 800 bin dolar yardımda bulunulduğunu vurguladı.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin “Kuzey-Güney” ana otoyolu inşası, Pan-Ermeni Para Fonunun baş projesi olarak sunuldu. 170 km uzunluğundaki bu yolun 30 km’si zaten tamamlanmış, 9.7 km’si yıl sonuna kadar bitecek. Otoyolunun tamamının bitirilmesi için 17 milyon dolara daha ihtiyaç bulunmaktadır.

Bundan sonra İcra Direktörü Vahan Ter-Ğevondyan, afet bölgesi, Ermenistan’ın diğer bölgelerinde Fonun gerçekleştirmekte olduğu çalışmalar ile uygulanacak olan projeleri sundu.

Günün ikinci yarısında “Ermenistan” Pan-Ermeni Para Fonunun onursal üyeleri, yardımseverler ile büyük oranlarda yardımlarda bulunan firmaların tanıtımı gerçekleşti.

Bunlar arasında “Lincy” Fonu, Ermenistan Apostolik Kilisesi, AGBU, “Tigran İzmirliyan” Fonu, Cinişyan Fonu, Hrayr Hovnanyan, Jean Poğosyan, Albert Boyacıyan ve diğerleri göze batanlardı.

“Ermenistan” adlı Pan-Ermeni Para Fonunun 10 yıllık çalışma faaliyetlerini ise Ermenistan Devlet Başkanı Rober Koçaryan özetledi.

Fon bu zaman içerisinde 200 küçük-büyük projeler gerçekleştirdi.

Ermenistan Devlet Başkanı’na göre “Artsakh’ın bel kemiğini oluşturan “Küzey-Güney” ana otoyolu üç yıl içerisinde bitirilecek.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.