İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

star: Dışişleri Ararat´ı izleyememiş

Haber metni şöyle


-Emin Varol / Cannes-

Dışişleri Bakanlığı, Marsilya Konsolosluğu’na talimat verdi: ‘Ararat filminin galasına katıl…’ Konsolos kendi gitmedi, görevli tayin etti. O da hem kot pantolon giydiği hem de davetiyesi olmadığı için kapıdan çevrildi.

Ararat filmi, ikinci bir ‘Geceyarısı Ekspresi’… Sözde Ermeni soykırımını anlatıyor. Cannes Film Festivali’nde yarışacaktı. Türkiye’nin girişimleri sonuç verdi. Ararat yarışmaya konmadı. Film yarışma dışı gösterildi. Dünya kamuoyu merakla bekliyordu. Ve Atom Egoyan’ın Ararat’ı 20 Mayıs akşamı, 3 bin kişi tarafından izlendi. Ve maalesef, Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı’nı temsil eden kimse yoktu.

DAVETİYE YOKMUŞ

Aslında Dışişleri Bakanlığı filmi izlemesi için Cannes’a en yakın Türk temsilciliği olan Marsilya Konsolosluğu’nu görevlendirmişti. Başkonsolos Atilla Sunay da kendisi gitmesi gerekirken, bir görevliye talimat verdi. Ancak konsolosluk görevlisi, herkesin kolaylıkla temin edebildiği davetiyeyi bulamadı. Yetkililer, gösterimin yapılacağı gün Cannes Film Festivali Sarayı’nın önünde davetiye verilebileceğini açıkladı. Konsolosluk görevlisi gala gecesinde filmi izlemek için saraya gitti.

SUNAY DOĞRULADI

Smokin giyme zorunluluğu vardı. Ama görevli, kot pantolon ve tişörtle gelmişti. Kapıdan çevrildi. Yani filmi izleyemeden döndü. Olayı tesadüfen öğrenen arkadaşımız Emin Varol, duyduklarının ‘iftira’ olduğunu düşünerek Başkonsolos Atilla Sunay’ı aradı. Maalesef olay doğruydu. İşte Varol ile Sunay arasında geçen telefon konuşması…

İyi günler Sayın Başkonsolosum. Siz Ararat filmini izleyebildiniz mi?

Maalesef hayır…

Konsolosluktan bir görevlinin salona geldiğini, ancak içeri giremediğini duydum..

Gala gecesi olduğunu bilmiyorduk. Davetiye de gönderilmedi.

Gönderdiğiniz kişinin kıyafeti uygun değilmiş herhalde…

Evet, doğru. Smokin ya da koyu renk kıyafet mecburiyeti olduğunu bilmiyorduk. Zaten davetiyemiz de yoktu. Davetiyenin kapıdan alınabileceği söylenmişti.

Ancak görevlimizin kıyafeti uygun olmadığı için saraya giremedi sanıyorum.

Evet doğru.

O halde filmi izleyemediniz?

Hayır izleyemedik.

Yorumlar kapatıldı.