İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN, ERMENİSTAN-DİASPORA KONFERANSINA KATILACAK YAKLAŞIK 1300 DELEGEYİ BEKLİYOR

Ermenista-Diaspora II’nci Konferansı 27 Mayıs’ta gerçekleşecek.

İki gün sürecek Konferansta delegeler, Ermenistan, Dağlık Karabağ ve Diaspora’dan temsilciler “Politik Sorunlar ve Ermenistan-Diaspora ilişkileri”, “Enformasyon ve Medya araçları”, “Ekonomi, sosyal-ekonomik kalkınma” ve “Eğitim, bilim, kültür” gibi dört temel doğrultularda görüşmelerde bulunulacak.

Diasporadan 1300 katılımcı Konferansa geleceğini deklare etti. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın Diaspora ile Bağlar Sekreter Yardımcısı, Ermenistan-Diaspora II’nci Konferansın ön hazırlık komisyonu sekreteri Civan Movsisyan ilgili konularda “AZG”a şu açıklamalarda bulundu.

“Bizler, öncelikle Diaspora’daki tüm önemli Dini ve Külürel kuruluşlarına, diğer ülkelerdeki Ermeni toplumunun Politik Partilerine, Kiliselerine, kültürel, eğitim, yardımsever ve diğer kurum ve kuruluşlarına davetiyeler yolladık. Ayrıca değişik toplumların göze batan şahsiyetlerine özel davetiyeler ulaştırdık. Diaspora’daki soydaşlarımız için internet aracılığıyla katılım olanağı da sağladık.

Şu anda 54 ülkelerden soydaşlarımız gelecek. Şu aşamada Rusya’dan 240, ABD’den 170, İran’dan 150, Gürcistan’dan da yaklaşık 80 kişilik kafilelerle soydaşlarımızın geleceği kesinlik kazanmış durumdadır.

İlk Konferans gerçekten tarihi bir olaydı. Fakat bu Konferans daha işlevsel olacak. Konferansın konu ve gündemi Ermenistan’da ve Diaspora’da tartışılarak oluşturuldu.

Konferanstan hiç kimse büyük beklentiler içerisinde değilse bile Ermeni’leri ilgilendiren tüm sorunlara çözüm bulunacak”.

Yorumlar kapatıldı.