İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: `Ermenistan-Diaspora´ İkinci Konferansının Gündemi

Azg gazetesinin haberi şöyle


“Ermenistan-Diaspora” ikinci Konferansı 27-28 Mayıs günlerinde Başkent Yerevan’da gerçekleşecek.

Gündemde tartışılacak önemli sorunlar şunlar:
1- Politik ilişkiler ve propaganda faaliyetleri
2- Enformasyon ve basın
3- Ermenistan-Diaspora organizesi ve yapısal gelişme
4- İş ve ekonomi
5- Bilim, eğitim ve kültür

Konferansa katılacak olanlar 25-26 Mayıs günlerinde Yerevan’ın “Armenia” otelinde kaydedilecek. Konferansın açılışı Karen Demirciyan adlı spor kompleksinde 27 Mayıs’ta gerçekleşecek. Ermenistan Hükümet ve Diaspora heyetlerinin temsilcileri konuşmalarda bulunacak ve Konferansta tartışılacak sorunları sunacaklar.

Katılımcılar Büyük “Soykırım” Kurbanlarını Anısını ölümsüzleştiren Tsitsernakapert (Kırlangıç yuvası) Anıtına çiçekler bırakacak.

Bundan sonra yukarıda belirtilen konularda seminerler gerçekleşecek. Bu seminerlerde Dağlık Karabağ sorununun çözümü, “Ermeni Soykırımı”‘nın tanınması, Türkiye ve diğer bölge ülkeleriyle karşılıklı ilişkiler, Orta-Doğu ve Avrupa ile giderilen politikalarla ilgili sorunlar ile ayrıca Ermeni Lobi çalışmalarının genişletilmesi sorunu ele alınacak.

Ermenistan’da internet kullanımının yaygınlaştırılması, Diaspora Ermeni’lerinin Ermenistan’da yansıtılması, Ermenistan ve Diaspora arasındaki çelişkilerin çözümü, Ermenistan ekonomisinin gelecekteki kalkınması, yeni işyerlerinin açılması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi konuları da görüşülecek.

Ruzan Poğosyan

Yorumlar kapatıldı.