İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Manu Chao ile ‘Efes-tival’

İSTANBUL – Efes Pilsen, güçlerini yaz sıcağında eriterek iki gün boyunca ‘akustik bombalar’ patlatmaya hazırlanıyor. Pozitif Müzik organizasyonu ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı işbirliğiyle 8 ile 10 Haziran’da düzenlenecek Efes Pilsen Summer Fest’in sürprizi Manu Chao. Ayrıca Gotan Project, Armenian Navy Band, Laço Tayfa, State Of Bengal ve Arto Tunçboyacıyan da etkinlik için yeniden inşa edilen Venue Maslak’ta olacak.

Efes Pilsen Summer Fest, ‘One Love in Istanbul’ adı altında birçok ülkeden farklı din, ırk ve renkten müzisyeni aynı çatı altında, bir ‘barış ve sevgi’ festivalinde buluşturmayı amaçlıyor.
Fransa’da yaşayan İspanyol göçmeni bir ailenin oğlu olan Manu Chao, müzik kariyerinde şöhreti 1985’ten itibaren 10 yıl çalıştığı, bir punk-rock topluluğu olan Mano Negra ile yakaladı. Topluluğun dağılmasından sonra, üç yıl önceki ilk solo albümü Clandestino ile tüm dünyanın yakından tanıdığı aykırı bir yıldıza dönüştü. 7 milyon satışı yakalayan Clandestino’dan sonra, 2001’de çıkan ikinci albümü Proxima Estacion: ESPERANZA (Gelecek İstasyon: Umut) ile daha şimdiden 3 milyon satışa ulaştı ve de sosyal ve çevre sorunlarına duyarlı, barış elçisi bir dünya yıldızı olduğunu kanıtladı.

Tunçboyacıyan ve grubu

Efes Pilsen Summer Fest’in bir diğer önemli topluluğu, ülkemizde

çok yakından tanınan Gotan Project. Tango ve milonga gibi sıcak Arjantin müziği formlarını elektronikayla ustaca buluşturan Gotan Project de tüm dünyada geniş bir dinleyici kitlesine sahip.
Müziğini avangart folk olarak tanımlayan Arto Tunçboyacıyan liderliğindeki Armenian Navy Band ise yakın bir dünyadan yine büyülü sesler taşıyacak İstanbul’a. Ermenistan’ın en yetkin 12 müzisyeniyle oluşmuş

Armenian Navy Band, müziğiyle benzersiz bir anlatım derinliğine ulaşıyor; hem caz, hem folk, hem de avargart caz/folk arasında salınarak olağanüstü eğlenceli bir atmosfer yaratmayı kolaylıkla başarıyor.

Geleneksel Türk/Roman ve halk müziğimizi çağdaş bir düzenleme anlayışıyla günümüze uyarlayan ve Türkiye’de kısa zamanda çok büyük üne kavuşan ve ilk albümleri ‘Bergama Gaydası’ tüm dünyada dağıtılan Laço Tayfa ise Efes Pilsen Summer Fest’in diğer önemli konuğu olacak.

Efes Pilsen’in çeşitli sürprizleri,
açıkhava etkinlikleri, Efes Pilsen çatısı altındaki tüm ürünlerin bulunacağı yiyecek ve içecek kiosk’larıyla gerçek bir festival atmosferine büründürülecek olan Venue’nün açıkhava sahnesi de bu büyük etkinlik için uluslararası nitelikte bir konser arenasına dönüştürülmek için yeniden yapılandırılıyor. Müzikseverler, biletlerini her gün için 18 milyon lira karşılığında Biletix ya da Babylon gişelerinden alabilecek. Tel: 0216 414 15 55 (Kültür Sanat)

Yorumlar kapatıldı.