İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kars Arpaçay Derneği’nden Ermenilere dostluk çağrısı

Haberin tamamı şöyle…

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Ermeni diasporasını Türkiye’ye davet eden ‘Agos’ gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hrant Dink’in çağrısını, İstanbul’daki ‘Kars Arpaçay Derneği’ de destekledi.

Dernek adına yapılan açıklamada, öncelik katılmak isteyen Ermeniler’de olmak üzere, 500 kişinin Kars’ın Ermenistan sınırında bulunun Ani Harabeleri’ne götürüleceği bildirildi.

Agos gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hrant Dink, Fransız dergisi L’Express’e yaptığı açıklamada, ‘Türkiye Ermenisi olmaktan gurur duyduğunu’ ve tüm gücünü Türk- Ermeni ilişkilerinin düzelmesine adadığını söylemişti. Haberin Hürriyet gazetesinde yayımlanmasından sonra İstanbul Avcılar’da faaliyet gösteren Kars-Arpaçay Derneği Başkanı Gürsel Doğan da Ermeniler’e bir dostluk gezisi çağrısında bulundu. Doğan, Türkiye- Ermenistan sınırında bir bölgeyi temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olarak, Türk-Ermeni ilişkilerinin iyileşmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ve bu amaçla böyle bir gezi planladıklarını söyledi. Doğan, ‘‘Hrant Dink’in bu çağrısını desteklemek için biz de bir çağrı yapıyoruz. Geçmişin hesaplaşmaları üzerine geleceğimizi karartmayalım. Önceliği yurt içinden veya yurtdışından katılacak Ermenilere vermek üzere herkesi, Haziran ayında Ani Harabeleri’ne geziye davet ediyoruz. Bu rakamın toplamda 500 kişiyi bulabileceğini düşünüyoruz. Bütün masrafları biz karşılayacağız ’’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.