İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc: ‘Soykırımı’ anma gösterileri

24 Nisan — Ermenistan’ın başkenti Erivan’da toplanan siyasi ve dini liderlerin de aralarında bulunduğu kalabalık, “Soykırım Kurbanları Anıtı”na yürüdü ve anıta çelenk koydu. Erivan’da dün de aşırı milliyetçi Daşnaksütyun partisinin gençlik kollarınca düzenlenen gösteriye katılanlar, İsrail’in simgesi 6 köşeli yıldızla bezeli Türk bayraklarını yakmıştı.

MOSKOVA’DA GÖSTERİ

Rusya’nın başkenti Moskova’da toplanan bir grup Ermeni, Türkiye Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı gösteride Türkler aleyhinde sloganlar atıldı. Bu gösterinin öncesinde de bir restoranda toplantı yapıldı. Toplantıya, Rusya’nın aşırı milliyetçi ve Türkiye karşıtı görüşleriyle tanınan siyasilerinden Vladimir Jirinovski de katıldı.

ATİNA VE SELANİK’TEKİ GÖSTERİLER

Yunanistan’ın başkenti Atina ile Selanik kentinde de, sözde Ermeni soykırımını anma gösterileri yapıldı. Atina’da Türkiye Büyükelçiliği önünde “Ermeni Gençliği” adlı örgütün düzenlediği yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösteride, Türkiye aleyhinde sloganlar atıldı ve Türk bayrağı yakıldı.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup da Türkiye aleyhinde sloganlar attı ve Türk bayrağını yaktı. Polisle göstericiler arasında küçük çaplı çatışma yaşandı.

TAHRAN’DA GÖSTERİ

Gösterilerin yapıldığı bir başka ülke de İran’dı. Başkent Tahran’daki Aziz Sarkis Kilisesi’nde toplanan Ermeniler, Türkiye aleyhinde sloganlar atarak, Birleşmiş Milletler’in Tahran temsilciliğine yürüdü.

Tahran Ermeni Patriği Sarkisyan’ın da katıldığı gösteride, Tahran Ermenilerinin İran Meclisi’ndeki temsilcisi Leon Davidyan, meclisten 30 milletvekilinin ortak bir bildiri imzaladıklarını söyledi.

WASHİNGTON’DA ERMENİ MÜZESİ PLANI

ABD’de yaşayan Ermenilerin, başkent Washington’ın merkezinde sözde soykırımla ilgili bir müze inşaatı için 75 milyon dolar toplamaya çalıştıkları bildirildi. New York Times gazetesinin haberinde, “ABD’de yaşayan Ermenilerin çoğu zengin olduğu için, bu paranın kısa sürede toplanmasının sorun olmayacağı” belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.