İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZG:Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan Birleşik Arap Emirliği´nde

Ermenistan Devlet Başkanı’nın başkanlık ettiği heyet üyelerini, Abu-Dabi’nin “Emiri” havaalanında ilk önce çölün sıcağı ve rüzgarı karşıladı.

Bize refakat edenlerin söylediğine göre bu, şimdi burada en iyi iklimi oluşturmaktadır.

Birleşik Arap Emirliği BAE başkenti bizim hayal ettiğimiz “doğu şehrine” hiç benzemiyordu. Camilerden, Arap ulusal giysilerini giymiş erkek ve çarşafa bürünmüş kadınlar dışında Abu-Dabi bir batı şehrini andırıyordu: Gökdelenler, cip ve mersedeslerle dolu geniş otoyolları, yeşillendirilmiş ve temiz kaldırımlar, dev süpermarketler ve dost insanlar.

Tüm bunlar son 20-30 yıllar içerisinde yaratılmış. Burada Amerikalıların petrol bulması deve kervanlarının geçtiği bu ülkenin talihini değiştirdi.

BAE’nde sadece petrol ve türevlerinin çıkarılması değil aynı zamanda alüminyum üretimi, havayolu ve 1998’den bu yana da yüksek teknoloji gelişim göstermektedir.

Remi karşılama töreninden sonra Ermenistan heyetini, ayrıca Abu-Dabi Ticaret Sarayı da kabul etti. Tüm ziyaret çerçevesinde ticaretin gelişmesi faaliyetleri ön plandaydı.

Saray Başkanı Said Ben Cabr As-Suedi, Ermenistan Devlet Başkanı’nı öncelikle kutlamış bundan sonra Robert Koçaryan ülkemizin sosyal-ekonomik durumunu anlatmıştır.

Sayın Koçaryan, bu ülkenin işadamlarına Ermenistan’da yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Geçen yılki verilere değinerek işbirliğinde gözle görülür bir büyümenin söz konusu olduğunu vurguladı. Bu yıl da aynı gelişme beklenmektedir. Robert Koçaryan, Ermenistan’ın eski SSCB’nin en liberal ülkesi ve Güney Kafkasya’nın en organize devleti olduğunu belirtti. Ermenistan Devlet Başkanı, Ermeni halkının okumuş ve kültürlü bir toplum olduğundan dolayı yeniyi kabul etmede istekli olduğunu ifade etti.

Görüşmelerde aralarında çifte vergilendirmeyi kaldıran ve yatırımları cezbetmenin de bulunduğu 7 anlaşma imzalandı. Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan yerel Ermeni toplumuyla da bir görüşme gerçekleştirdi. BAE’de 2 bine yakın küçük fakat örgütlü Ermeni toplumu bulunmaktadır.

Sayın Robert Koçaryan, ziyaretinin ikinci gününde BAE Devlet Başkanı Şeyh Zayed Al-Nahayan ile de görüştü.

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın BAE’den sonra komşu Katar devletine ziyareti dün başladı.

Ara Martirosyan-Abu-Dabi, Dubayi

Yorumlar kapatıldı.