İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc.com: Din adamlarının Ortadoğu zirvesi

11 Nisan — Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ın davetiyle toplanan din adamları, İsrail ve Filistin’de yaşanan terör olaylarını kınadılar.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz , Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos ve Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan ile görüştü.

İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, Türkiye Hahambaşı Vekili İshak Haleva ile Süryani, Keldani, Latin ve Bulgar kiliseleri ruhani temsilcileri, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ın teklifiyle İstanbul Müftülüğü’nde biraraya geldi. Dokuz din adamı, “İstanbul çağrısı” adını verdikleri bir bildiri hazırladı. Mehmet Nuri Yılmaz’ın okuduğu bildiride, savaşların arkasında din ve mezhep farklılığından çok, politik ve ekonomik çıkarların yattığı savunuldu. Bildiride “savaşları silah tüccarları körüklüyor” ifadesine yer verildi.

Bildiride, üç dinin kutsal kitaplarının savaşa ve şiddete karşı olduğu hatırlatıldı. Bildirinin Filistin ve İsrail makamlarına iletileceğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, intihar eylemlerinin tasvip edilemeyeceğini vurguladı. Türkiye Hahambaşı Vekili İshak Haleva’ya da, İsrail makamlarına bir mesajı olup olmadığı soruldu. Haleva, “duadan başka bizim mesaj iletecek bir durumumuz yoktur.” yanıtını verdi.

Yorumlar kapatıldı.