İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Kutsal topraklarda barışın sağlanması için İstanbul’da dua ediliyor

Ortadoğu’da yaşanan şiddet olaylarına dünyanın dört bir yanında tepkiler sürerken, Türkiye Ermenileri Patrikliği, İstanbul’da özel bir ayin düzenliyor. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık bir grup, Mesrob II Hazretleri’nin yöneteceği ayinde Kutsal Topraklar’da barışın sağlanması için dua edecek. 12 Nisan Cuma akşamı saat 18.30’da Kumkapı Dışı (Balıkçılar) Ermeni Kilisesi’nde mum ışığında gerçekleştirilecek ayinde yakılacak kandiller, evrensel barışın sağlanması adına sabahın
ilk ışıklarına kadar yanmaya devam edecek.

Son günlerde Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere dünya genelinde tepkiler sürerken, Türkiye Ermenileri Patrikliği geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamanın ardından özel bir tören düzenliyor. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, yönetiminde gerçekleştirilecek ayinde Ortadoğu’da dökülen kanın durması ve evrensel barışın sağlanması için dua edilecek.

12 Nisan Cuma akşamı Kumkapı Dışı (Balıkçılar) Kilisesi’nde saat 18.30’da düzenlenecek törende çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yaklaşık 200 kişi, sadece mumların aydınlatacağı Kilise’de şiddete karşı tepkisini ilahilerilerle gösterecek.

Tören, üç semavi din için de kutsal sayılan topraklarda akan kanın durması, sürdürülen barış çabalarının sonuç vermesi, her türlü terörün ve şiddetin kınanması ve her iki halktan da yakınlarını yitirenlerin acılarının paylaşılması amacıyla düzenleniyor. Ayinde yakılacak kandiller evrensel barışın sağlanması adına sabahın ilk ışıklarına kadar yanmaya devam edecek.

“Nedeni her ne olursa olsun terör ve şiddet kabul edilemez”
Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Hazretleri, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamasında kutsal topraklarda yaşanan olayların acı verici olduğu ve her iki halkın da bunu hak etmediğini ifade etti. Mesrob II, her iki tarafın da yıllardır kendilerince haklı nedenler ileri sürerek mücadele ettiklerini ancak savunmasız insanların, kadınların, çocukların bile zarar gördüğü bir mücadelenin haklı hiçbir yanının olamayacağına dikkat çekti.

Terör ve şiddetin nedeni ne olursa, nereden gelirse gelsin kabul edilemez bir yöntem olduğunun altını çizen Mesrob II, kurum olarak her türlü terörü ve şiddeti kararlılıkla kınamaya devam edeceklerini ifade etti. Mesrob II Hazretleri, mesajının sonunda, Tanrı’dan, her iki halkın ruhunun bilgelik, duyarlılık, sevgi ve hoşgörü ile doldurmasını ve akan kanın en kısa zamanda durmasını diledi.

Yorumlar kapatıldı.