İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZG: BEYTÜLLAHİM´DE YARALANAN ARMEN SİNANYAN ADLI RAHİBİN DURUMU İYİYE GİDİYOR

Dünya Ermenileri Katolikosu II’nci Garegin, Kudüs Ermeni Patriği Torkom Arkepiskopos Manukyan’dan Kudüs Surp Hakobyats Manastırı öğrencilerinden 22 yaşındaki Ermenistan’lı (Syunik eyaletinin, Karahunç köyünden) Armen Sinanyan’ın yaralandığı haberini büyük bir üzüntü içerisinde öğrendi.

Armen Sinanyan, 7 Ermeni Din adamlarıyla birlikte Beytüllahim’deki Surp Doğuş Kilisesinde kalmaya devam etmekteydi. Toplam 50 kişiyi bulan, Helen ve Latin Kiliselerinin Dinadamlarıyla birlikte Ermeni Dinadamları da 10 günden bu yana kuşatılmış bulunan Kilise’de bulunmaktadır.

Kudüs Ermeni Patriği’nden alınan bilgiye göre, Armen Sinanyan sağ omuzundan yaralandı. Olayın sebepleri şu an bilinmemektedir. Armen Sinanyan derhal Hadassa Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve ameliyata alınmıştır. Patriklikten alınan son haberlere göre, yaralının durumunda iyileşme görülmekte ve sürekli kontrol altında tutulmaktadır.

Dünya Ermenileri Katolikosu, Ermenistan’da ayrıca Sinanyan’ın ailesiyle de şahsen görüşecek.

Dünya Ermenileri Katolikosu II’nci Garegin son bir kaç haftadır Kudüs Patriği ile sürekli temas halinde bulunmakta, bölgede cereyan eden haber hakkında bilgiler edinmektedir.

Yorumlar kapatıldı.