İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc: Soykırım sözü rahatsızlık yarattı

5 Nisan — Ecevit’in dün İsrail’le ilgili değerlendirmelerinde kullandığı “soykırım” sözcüğü, ABD’de rahatsızlık yarattı. Ecevit de, gece yaptığı bir yazılı açıklamayla, konuşmasında yer alan, “soykırım” sözcüğünün, bazı çevrelerde maksadını aşan yorumlara neden olduğunun anlaşıldığını bildirdi.

Washington’daki Musevi gruplarının bazı önde gelen isimleri, Ecevit’in grup konuşmasındaki soykırım sözünden, derin düşkırıklığı yaşadıklarını belirtti. Musevi lobisinin bir ismi, “İsrail’in düşmanı konumundaki bazı Arap ülkeleri bile soykırım sözcüğünü kullanmazken, bu sözün

Türkiye’den gelmesi bizi çok üzdü” dedi. Musevi lobisinin bu rahatsızlığının, Türk tarafına aktarıldığı, Musevi kaynaklarınca dile getirildi. Musevi lobilerinin bir yetkilisi, soykırım sözcüğünün Türkiye’ye Ermenilerce yöneltildiğini anımsattı ve Ecevit’in bu sözcüğü İsrail için kullanmasının, İsrail ve Musevi lobisiyle ilişkilerde sıkıntı yaratabileceğini söyledi.

“MAKSADINI AŞAN YORUMLARA NEDEN OLDU”

Başbakan Ecevit de grup toplantısındaki konuşmasında yer alan “soykırım” sözcüğünün bazı çevrelerde maksadını aşan yorumlara neden olduğunu bildirdi. Başbakan Ecevit’in, başbakanlık basın merkezi’nce yapılan, açıklaması şöyle: “Grup konuşmamda yer alan “soykırım” sözcüğünün bazı çevrelerde benim maksadımı aşan yorumlara neden olduğu anlaşılmaktadır. bu konuşmamda ben, Ortadoğu’daki olayların yol açabileceği vahim sonuçlara değindim. Sözlerim son gelişmelerden ülkemizde ve bölgemizde duyulan kaygıları yansıtmaktadır.”

Yorumlar kapatıldı.