İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

36 Beyannamesiyle Kaybedilen Gayrimenkuller İçin Umut Işığı

ANKARA – Azınlık Vakıflarının 36 Beyannamesi ile kaybettikleri gayrimenkuller için yeni bir umut ışığı doğdu. Meclis Çalışma Komisyonu Azınlık Vakıfları yöneticilerinin itirazlarını dikkate alarak, kanun tasarısını gözden geçirdi. Tasarının son hali Nisan ayı içerisinde görüşülmek üzere, komisyon çalışma planı içerisine alındı. Daha önce toplumun çeşitli kesimlerince tepki alan kanun tasarısı, meclis çalışma komisyonun gündeminden geri çekilmişti. Patrik II. Mesrop Hazretleri kanun tasarısı ile ilgili siyasi liderlerle görüşmek üzere Ankara’ya gitmişti.

AB kriterleri çerçevesinde yeniden düzenlenen kanun tasarısının, 1936 sonrasında bağış yoluyla alınmış ve mahkeme kararı ile el konulan gayrimenkullerin vakıflara iadesi ile ilgili düzenlemeler getireceği bildirildi. Yeni tasarıya göre 1936 Beyannamesi kaldırılacak, 2002 yılı sonuna kadar, vakıflardan tüm gayrimenkullerini Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bildirmeleri istenecek. Yeni düzenleme ile birlikte azınlık vakıflarının bağış yolu ile yeni gayrimenkul edinmelerini engelleyen hükümler yürürlükten kalkacak.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Meclis Çalışma Komisyonu Başkanı “Her 1 Nisan’da bu ve benzeri spekülasyonların sıkça yaşandığını, bu nedenle bu tarihte alınan her habere inanılmaması gerektiğini” bildirdi. HyeTert olarak biz de -bu haber gibi- 1 Nisan’da okuduğunuz her habere inanmamanızı öneriyoruz.

Yorumlar kapatıldı.