İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: Levon Ter-Petrosyan´ın Tekrardan İktidara Gelme Arzusu Bakü´yü Hareketlendirdi

Azeri basını son yıllarda şu dört konunun ulusal sorun olduğunu ve ulusal konu olmaya devam ettiğini söylemektedir: Göçmenler, %20 işgal edilmiş topraklar, Hazar petrolünün hayali rezervleri ve Devlet Başkanı Aliyev’in hastalığı.

Son günlerde Azeri basınında , Ermenistan’ın ilk Devlet Başkanı, “barış” partisi lideri Levon Ter-Petrosyan’ın “büyük” politikaya geri dönmesiyle ilgili olasılıklar üzerine çıkan yazılanlar, ulusal yapısı bulunan bu dört konuyu ikinci plana itti.

Levon Ter-Petrosyan’ın 18-28 Nisan günlerinde Harvard Üniversitesinin Ermeni öğrencileri toplumunca daveti üzerine bulunacağı Boston’da özellikle de bu üniversitede 20 Nisan’da gerçekleştireceği konuşma, etkili bir şekilde tekrardan politikaya atılma atağının ilk ayağını oluşturacak.

O, ülkenin içinde bulunduğu olumsuzluk ortamında anti-Koçaryan politikalarını ve hükümet karşıtı basını perde arkasından yönetti.

Bakü ise eski Devlet Başkanının Boston ziyaretini tüm ciddiyetiyle izlemeye aldı. Resmi Bakü, Levon Ter-Petrosyan’ın iktidara tekrardan gelmesini arzulamasına rağmen aynı zamanda bunun gerçekleşemeyeceği düşüncesinde.

Azerbaycan Sosyal-Demokrat Partisi eşbaşkanı Zaruşt Alizade “Ter-Petrosyan’ın iktidara gelmesi imkansızdır. Eğer Elçibey ve Gamsakhurdia ölmeselerdi acaba tekrar iktidara gelebilirlermiydi? Elbette ki hayır. Ter-Petrosyan’da aynı. Bu gibi politikacılar çoktandır kendi rollerini oynadılar ve onların tekrardan iktidara gelmeleri imkansızdır. Ter-Petrosyan’ı saygıyla karşılamaktadırlar, fakat tarih tekerrür etmez. Dağlık Karabağ çatışmasının çözümü açısından Ter-Petrosyan’ın dönüşünün hiçbir olumlu yanı bulunmamaktadır. İlk etapta biz kendimiz değişmemiz gerekir. Biz kuvvetli olmalıyız. Aksi takdirde Karabağ’da bizi onurumuza yakışmayan bir barış beklemektedir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.